Dorada in crusta de sare la cuptor

de pip69 in Peste, 1 Iun 2015 | 4342 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. dorada regala;
  • 1 kg sare grunjoasa;
  • 2 oua;
  • 50 - 75 ml vin alb;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1/2 buc. lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta de sare la cuptor:

Dorada o curatati de solzi si intestine.

Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat.

Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi pestele atat prin exterior cat si prin interior.

Pregatesti o bucata de hartie de copt, pe care o asezi intr-o tava. Se pune o parte din sare pe care se aseaza dorada, apoi se acopera tot pestele fara a ramane nicio parte descoperita. Hartia se printe deasupra pentru a fi ,,etans" pestele si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 45 minute.

Dupa scoaterea pestelui, cu un cutit si o perie se inteparteaza sarea de pe peste si acesta se aseaza intr-o farfurie pentru a putea fi portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta de sare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (2)

Panacris 1

17.02.2020, 16:07

Tot, am zis să încerc varianta asta, dar n-am avut încă curaj!

pip69 1

10.03.2020, 18:38

Ar merita încercată. Nu este așa de complicată. Vă urez poftă mare.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor cu legume