Dorada in crusta de sare la cuptor

de pip69 in Peste, 1 Iun 2015 | 4871 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. dorada regala;
  • 1 kg sare grunjoasa;
  • 2 oua;
  • 50 - 75 ml vin alb;
  • 1 crenguta de rozmarin;
  • 1 catel de usturoi;
  • 1/2 buc. lamaie.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in crusta de sare la cuptor:

Dorada o curatati de solzi si intestine.

Sarea se amesteca cu oualele, vinul si 1/2 din rozmarinul tocat.

Amesteci usturoiul, 1/2 rozmarin, si lamaia intr-un mojar. Cu pasta obtinuta masezi pestele atat prin exterior cat si prin interior.

Pregatesti o bucata de hartie de copt, pe care o asezi intr-o tava. Se pune o parte din sare pe care se aseaza dorada, apoi se acopera tot pestele fara a ramane nicio parte descoperita. Hartia se printe deasupra pentru a fi ,,etans" pestele si se introduce in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 45 minute.

Dupa scoaterea pestelui, cu un cutit si o perie se inteparteaza sarea de pe peste si acesta se aseaza intr-o farfurie pentru a putea fi portionat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in crusta de sare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

Bruschete cu brânză și mărar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 15.08 la 10:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Peste imbatat