Dorada cu lamaie la cuptor

de Panacris in Peste, 26 Oct 2019 | 1881 vizualizari

 

Un pește foarte  bun, fără gust de pește, asta pentru mofturoși! ;)

 

INGREDIENTE

  • Dorada 1 bucată, cca. 350 g,
  • Sare aromată provensală 1 lingură,
  • Lămâie 2 bucăți,
  • Roșii 2 bucăți,
  • Praz 1 tijă subțire,
  • Usturoi 3 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri.
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu lamaie la cuptor:

Peștele curățat și eviscerat se sărează generos, pe toate părțile.

Lămâile, roșiile și prazul se spală, curăță, după caz, apoi se feliază.

Dorada se așează într-un vas special ptr gătit pește, sau într-un vas termorezistent, pe un pat format din felii de roșii, lămâi și praz, iar în burta lui se pun restul de felii de  lămâi.

Se unge cu uleiul de măsline, apoi se acoperă și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 minute la foc mediu.

Dorada se servește fierbinte acompaniată de un sos de smântână și hrean!

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu lamaie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

madi_marin 1

27.10.2019, 17:53

Foarte bun!

Panacris 1

28.10.2019, 12:51

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Gherca Daniela 1

02.11.2019, 09:02

bun, bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biban de mare in crusta de sare si ierburi aromatice