Dorada cu ciuperci

de La Ancuta in Peste, 5 Mar 2012 | 5466 vizualizari

 

Nu mai facusem de multa vreme peste si asta in ciuda faptului ca ne place foarte mult. Asa ca ne-am delectat cu acesta dorada aromata combinata cu ciuperci.

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti dorada
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar apa
  • 2 cepe alebe
  • 1 ceapa rosie
  • 8 catei de usturoi
  • 2 lamai
  • 4 linguri bulion
  • cimbru
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada cu ciuperci:

Curatam si spalam bine pestii apoi ii stergem. Crestam pestii cu un cutit ascutit si condimentam cu sare.

Taiem marunt ceapa rosie si o amestecam cu usturoiul pisat, 3-4 linguri de ulei de masline si putina zeama de lamaie.

Ungem bine pestii cu acest amestec si ii asezam pe un platou.

Ungem o tava cu ulei. Asezam in tava ceapa alba taiata julienne apoi ciupercile taiate.Amestecam apa cu bulionul si o adaugam in tava. Presaram putin cimbru uscat si asezonam. Taiem lamaia felii si le asezam in tava.

Asezam pestii deasupra , turnam vinul in tava si dam la cuptor la foc potrivit 15 minute. Scoatem tava si intorcem pestii apoi mai lasam la cuptor inca 15 minute.

Servim pestele cald alaturi de ciuperci si cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Mihaela11_jo 1

06.03.2012, 08:49

Delicioasa

MIUTA 1

06.03.2012, 16:15

Foarte bun

VERONICA2607 1

11.03.2012, 12:16

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat