Dolce senza nome

de adasev12 in Dulciuri, 4 Oct 2010 | 4860 vizualizari

 

nu mai aveam desert si nici prea multe optiuni prin frigider...asa ca, cu ce-am gasit am combinat eu un soi de crema ...sotul cand a gustat-o a zis ca nu prea o poate defini, ca e...fara nume...asa ca am botezat-o chiar asa: desert fara nume.

 

INGREDIENTE

  • vreo 10 biscuiti frollini( sunt cu miere si sfaramiciosi...)
  • frisca 200 ml
  • crema de vanilie cu aroma de lamaie, cu preparare la rece
  • 250 ml lapte
  • caramel
  • dulceata rosie acrisoara...eu am avut coacaze rosii
  • cafea nes preparata, o ceasca
  • cateva boabe de struguri
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dolce senza nome:

intai am facut cafeaua si am turnat-o peste biscuiti sa se  inmoaie bine, i-am amestecat pana s-au facut ca o pasta.

crema am batut-o cu laptele bine cu mixerul

am batut si frisca.

jumatate din frisca am amestecat-o cu crema si 2 lingurite de dulceata...a rezultat un gust dulce-acrisor f bun

in boluri de inghetata am inceput montarea cremei in felul urm: pe fund am pus un strat din biscuitii facuti pasta, l-am intins frumos si pe margini; am pus apoi crema sia m intrins-o si pe asta uniform; deasupra am pus pe marginea bolului un strat de dulceata . apoi am ornat cu frisca, bobite de strugure si caramelul peste. am lasat la frigider o ora...atat  apucat sa stea...

N:B:crema este destul de dulce, si cred ca mergea mult mai bine cu ceva fructe mai acrisoare, gen visine, kiwi chiar,...eu am pus ce aveam prin casa...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dolce senza nome" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

05.10.2010, 09:15

postavaru...serveste cu incredere...

Laly 1

05.10.2010, 11:54

O portie fara nume vreau si eu

adasev12 1

05.10.2010, 12:27

certo Laly, come no...!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Negresa de post