Desert Victoria sponge cake

de Dea_Dea in Torturi, 20 Mar 2020 | 2967 vizualizari

 

Daca tot am 7 ani de bucataras, alaturi de o comunitate asa frumoasa, zic sa sarbatorim

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • o ligurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 250 gr capsuni
  • 6 linguri zahar
  • 300 ml frisca lichida
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Victoria sponge cake:

Incepem cu dulceata de capsuni, asa deci curatam si spalam capsunile, le putem taia bucati, le punem intr-o cratita la fiert cu zaharul pana incepe sa se ingroase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Acum incepem sa facem blatul.

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana spuma devine lucioasa. In continuare adaugam galbenusurile frecate cu uleiul, se mixeaza din nou sa se omogenizeze, iar la final adaugam faina impreuna cu praful de copt. Amestecam cu o spatula si punem compozitia intr-o tava rotunda cu diametrul de 25 cm, pe hartie de cop. Se coace in cuptorul preincalzit la 170 Celsius timp de 30-40 min. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se incepe asamblarea, dar nu inainte de a bate frisca.  

ASAMBLARE: Blatul se taie in doua, se aseaza pe un platou jumatate de blat, se pune dulceata, frisca, cealalta jumatate de blat iar deasupra se pune zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Victoria sponge cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort(tarta)