Un tort deosebit.....
An nou cu sanatate si multe bucurii!
Foi:
Crema:
Pentru ornat:
Pentru foi mixam spuma ouale cu zaharul si praful de sare. Punem intr-un vas pe foc untul si mierea pana se topesc.Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie peste compozitia din vas si mentinem pe foc pana compozitia creste in volum.
Luam vasul de pe foc si adaugam compozitia peste ouale spumate. Adaugam treptat faina cernuta. Cred ca am adaugat peste 500 g. La un moment dat am uitat sa mai cataresc.
Am pus aluatul pe o planseta si am framantat usor pana am obtinut un aluat maleabil, usor lipicios. Initial am impartit aluatul in sase bucati, dar cand am intins foile am decupat discuri mai mici pentru a obtine un tort mai mic. La final am avut opt foi.
Am intins fiecare foaie direct pe hartia de copt presarata cu faina, am decupat forma dorita si am copt fiecare foaie 12-15 minute. La ultimele foi surplusul de aluat l-am lasat pe hartia de copt si l-am folosit impreuna cu nucile si biscuitii pentru a imbraca tortul.
Pentru crema am mixat usor toate ingredientele. Crema are consistenta unei smantani groase.
Pentru asamblare am uns fiecare foaie cu crema din belsug, peste crema am presarat visine din dulceata . Mie nu mi-a ajuns crema sa imbrac tortul, asa ca am improvizat alta. Am mixat smantana pentru frisca impreuna cu laptele condensat. Puteti adauga un plic intaritor frisca daca este mai moale.
Am imbracat tortul cu aceasta crema, apoi cu amestecul macinat de nuci coapte, biscuiti si surplusul de la foile coapte.
Am ornat cu coacaze rosii. Acesta a fost tortul nostru pentru Revelion.