Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400

de oanapl in Torturi, 20 Sep 2017 | 5788 vizualizari

 

Acest tort frumos și delicios l-am pregătit pentru Maria noastră dragă, cu ocazia zilei onomastice (dar abia acum am reușit să scriu rețeta).

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • crema de piersici:
  • 200 g piersici din compot
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahăr
  • 50 ml compot de piersici
  • 10 g gelatină
  • crema de ciocolată:
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 100 ml frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • ornat:
  • câteva linguri din crema de ciocolată
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 ml smântână pentru gătit (cu 30% grăsime)
  • 5 linguri zahăr măcinat
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Colorant roșu
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400:

Pentru ganache-ul de ciocolată, încălzești 100 ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Oprești focul și adaugi 100 g ciocolată cu lapte ruptă bucățele. După un minut, amesteci bine și vei obține o cremă fină. O lași să se răcească complet și o dai la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). 
Pentru blat pui cacaua într-un vas și torni apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi lași la răcit. Strecori compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Bați albușurile spumă tare cu un praf de sare. Adaugi jumătate din cantitatea de zahăr și mixezi până obții o bezea lucioasă, care face țepi atunci când scoți paletele mixerului. Galbenușurile le freci cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Adaugi treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Încorporezi făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Torni compoziția într-o tavă (23 cm diametru) tapetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile unse cu unt. Dai tava la cuptor la foc mediu pentru cca. 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. Îl scoți pe un grătar și-l lași la răcit. După ce s-a răcit complet, tai blatul în trei discuri. 


Crema de piersici:

Crema mascarpone o mixezi bine cu zahărul măcinat până când devine cremoasă. Pui piersicile în bolul blenderului, le pasezi bine, iar piureul obținut îl adaugi peste crema mascarpone și mixezi până la omogenizare.

Hidratezi gelatina în 50 ml de compot de piersici, pentru 10 minute, apoi o încălzești pe baie de aburi și amesteci ușor până se omogenizează. O lași să se răcească puțin și o amesteci cu o lingură din crema de piersici, apoi o adaugi peste restul cremei și amesteci ușor până când se omogenizează compoziția.

Așezi primul blat pe un platou și pui în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Torni crema de piersici, așezi al doilea blat deasupra și introduci platoul la frigider.

Mixezi ganache-ul de ciocolată scos de la frigider și apoi adaugi crema mascarpone și omogenizezi compoziția. Pui deoparte câteva linguri de cremă pentru a orna tortul. Torni restul cremei peste blat și așezi deasupra cel de-al treilea blat și introduci platoul la frigider (pentru 2-3 ore sau peste noapte).

Treci pe marginile formei de jur împrejur un cuțit bine ascuțit trecut prin apă fierbinte. Desprinzi apoi inelul din jurul tortului.

Mixezi frișca lichidă cu smântâna, zahărul măcinat și zeama de lămâie și îmbraci tortul într-un strat subțire din această compoziție.

 

Pentru a fi mai ușor de ornat, desenezi un contur al personajului Hello Kitty (eu am printat acest personaj pe o foaie A4, am decupat figura și apoi am făcut conturul cu un cuțit). Cu ajutorul unui posh faci conturul feței, mustățile, fundița și ochii, cu crema de ciocolată păstrată. Decorezi fața pisicuței cu frișcă. Adaugi câteva picături de colorant roșu peste frișcă și mixezi bine, apoi decorezi buzele, fundița și marginile tortului cu aceasta.

Lași tortul la frigider pentru o oră și apoi îl servești.

TIPS-URI

1

Pentru a fi mai ușor de ornat, vă sfătuiesc să printați acest personaj pe o foaie A4, să decupați figura și apoi să faceți conturul pe frișca cu care este îmbrăcat tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Hello Kitty - rețeta cu nr. 400" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort amandina