Azi implinesc frumoasa ''varsta'' de 1500 de retete si m-am gandit sa fac ceva in culorile Bucatarasului, alb si verde sau verde si alb, depinde cum privesti :))))))))))))
Mai intai am facut mouse-ul de kiwi pentru ca trebuie sa stea la congelator mai mult de 8 ore, ca sa poata sa iasa frumos din forma silikomart. Am curatat si cantarit fructele de kiwi cele mai coapte, apoi le-am blendat pana am obtinut un piure.Piureul impreuna cu 100 g zahar l-am pus sa fiarba cca 10 min. Am pus gelatina la hidratat. Smantana pentru frisca am mixat-o pana am obtinut o frisca mai moale, n-am adaugat zahar. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, 2 linguri de frisca, zaharul 50 g, am omogenizat apoi am adaugat ciocolata alba si am pus pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit, am tras castronul de pe foc, am adaugat piureul de kiwi, am amestecat bine apoi am incorporat si gelatina hidratata. Am lasat 15 min sa se raceasca compozitia apoi am incorporat frisca. Compozitia am turnat-o in forma silikomart si am dat-o la congelator pentru mai mult de 8 ore, trebuie sa inghete bine, ca sa se poata scoate frumos din forma.
Blat : Am topit untul si l-am amestecat cu cele 2 galbenusuri, cele 5 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Am incorporat galbenusurile in bezea apoi am adaugat faina si nuca, am amestecat apoi am adaugat un pic de colorant verde. Am pus compozitia in forma de tort , am folosit un inel detasabil cu diametrul de 28 cm, am preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat forma la cuptor si am copt blatul. Se coace destul de repede fiind un blat nu foarte inalt.. Se scoate din forma si se lasa la racit.
Dupa ce am scos mouse-ul din forma m-am apucat de crema diplomat. Mai intai am luat o forma de tort cu inel de silikon de 26 cm, nu va speriati ca am copt blatul in forma de 28 cm, intentionat am facut asta, blatul se mai strange dupa racire, a intrat la fix in forma de 26 cm. Am pus pe marginea formei si o folie de acetat, am asezat blatul, pe margine am ornat cu felii de kiwi, apoi m-am apucat sa fac crema diplomat
Crema diplomat : Am batut 400 ml smatana pentru frisca cu 30 g zahar pudra pana am obtinut o frisca ferma. Am pus gelatina la hidratat in apa rece, laptele l-am infierbantat. Intr-un castron de inox am mixat galbenusurile cu zaharul, apoi am adaugat laptele infierbantat, am asezat castronul pe baie de abur si am amestecat pana a inceput sa se ingroase. Am tras de pe foc castronul, am adaugat gelatina hidratata si am omogenizat. Am lasat cca 20 min sa se raceasca apoi am adaugat 300 g frisca din cele 400, am omogenizat si am turnat crema peste mouse-ul de kiwi.Am decorat si am bagat la rece pana a doua zi cand am colorat putina frisca-n verde si am scris sloganul Bucatarasului ''Gateste si Zambeste'' si numarul de retete pe care le-am postat in casuta asta primitoare care este Bucataras.