Tort de piersici

de adriana65 in Torturi, 5 Noi 2009 | 5591 vizualizari

 

Super tort de vara, din pacate nu am avut timp sa public reteta mai devreme, dar consider ca niciodata nu-i prea tarziu.
Reteta am gasit-o intr-o revista Ioana - Secretele bucatarieie.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
  • - 2 oua
  • - 70 g zahar
  • - 80 g faina
  • - 2 linguri suc de portocale
  •  - 20 g amidon
  • - 1 praf de copt
  • Ingrediente umplutura:
  • - 1 kg piersici
  • - 200 ml vin alb dulce
  • - sucul si coaja rasa de la 2 limette
  • - 130 g zahar
  • - un plic gelatina (10 g)
  • - 500 g branza de vaci
  • - 300 ml frisca
  • - un pachetel zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piersici:

Mai intai preancalziti cuptorul, apoi la treaba:
Se separa ouale. Galbenusurile se bat 10 min. cu zahar si suc de portocale. Albusurile se bat spuma si se adauga la galbenusuri.
Faina, amidonul si praful de copt se amesteca si se inglobeaza in amestecul de oua; se aseaza intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt; se coace 25 min.
Piersicile se oparesc, se decojesc, se scot samburii, se taie felii nu prea subtiri. Intr-o craticioara se pune vinul, coaja si sucul de limetta, zaharul si vanilia. In acest sirop se pun piersicile si se fierb cam 4 minute.
Se scurg fructele si zeama se lasa sa se racoreasca.
Zeama racita se amesteca cu branza . Gelatina se dizolva in putin suc de portocale, se incalzeste apoi se amesteca cu 6 linguri de compozitie de branza. Se adauga restul de branza dupa care se da la rece. Cand incepe sa se intareasca se adauga frisca batuta.
Se mai da crema la frigider aproximativ 15 minute.
Blatul se aseaza din nou in tava in care a copt, tapetata cu folie , se pune 1/2 din crema, 2/3 din piersici si restul de crema.
Se da la rece pentru 3 ore.
Se scoate tortul din tava, se pune pe un platou, se taie felii apoi se savureaza, alaturi de un pahar rece de vin dulce licoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Mihaela 1

06.11.2009, 20:55

delicios .. am ramas surprinsa sa gasesc vinul la ingrediente

adriana65 1

08.11.2009, 21:18

Scuze, am uitat sa precizez ca se foloseste numai vin dulce. Iese un sirop foarte bun cu vin dulce.

elena1988 1

02.02.2011, 17:18

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort "Magia verii", cu branza, zmeura si piersici