Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie

de T I M E A in Torturi, 6 Oct 2012 | 42263 vizualizari

 

Vreti sa vedeti cum se face un tort super rapid si super gustos? Sincer nici eu nu m-am gandit ca o sa fie atat de bun acest tortulet din piscoturi, budinca si frisca. Dar credeti-ma pe cuvant cand va zic ca chiar e o bunatate si s-a mancat prea repede :))

 

INGREDIENTE

  • 350 gr piscoturi

Crema:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie Dr. Oetker
  • 100 gr unt

Pentru insiropat:

  • 2 cani de cafea slaba cu 3 lingurite zahar

Pentru ornat:

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 50 gr ciocolata
  • 1 lingurita unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie:

Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Amestecam bine pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul.

Peste piscoturi, punem un strat de crema, apoi inca unul de piscoturi insiropate, apoi iar crema si tot asa, in final vor fi 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers. (vedeti in poze)

Dam la frigider minim o ora. Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava si indepartam folia.

Batem frisca spuma tare si imbracam tortul de piscoturi cu un strat generos. Lasam 2-3 linguri pentru ornat.

Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul (se poate si la cuptorul cu microunde).

Punem o lingurita de ciocolata in frisca pusa deoparte si o mixam apoi ornam tortul.

Iar cu restul de ciocolata trasam dungi si picuram pe margini folosind o punguta gaurita.

Sper ca v-am convins ca e un tort ce merita facut pentru familie :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de piscoturi cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (46)

Mihaela11_jo 1

16.02.2013, 09:53

Delicios si practic

Toamna07 1

16.02.2013, 11:36

Rapid si cremos,salvez reteta!

T I M E A 1

16.02.2013, 12:47

Mihaela , Toamna ma bucur ca va place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
La Tour Eiffel Cake