Vreti sa vedeti cum se face un tort super rapid si super gustos? Sincer nici eu nu m-am gandit ca o sa fie atat de bun acest tortulet din piscoturi, budinca si frisca. Dar credeti-ma pe cuvant cand va zic ca chiar e o bunatate si s-a mancat prea repede :))
Crema:
Pentru insiropat:
Pentru ornat:
Pregatim mai intai budinca de vanilie dupa instructiunile de pe ambalaj dar cu catitatile de lapte si zahar de mai sus. Luam de pe foc si adaugam untul taiat bucatele si esenta de vanilie. Amestecam bine pana se topeste untul. Lasam la racit amestecand din cand in cand.
Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.
Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul.
Peste piscoturi, punem un strat de crema, apoi inca unul de piscoturi insiropate, apoi iar crema si tot asa, in final vor fi 4 randuri de piscoturi si 3 de crema. Ultimul rand de piscoturi il punem invers. (vedeti in poze)
Dam la frigider minim o ora. Scoatem din frigider si rasturnam pe o tava si indepartam folia.
Batem frisca spuma tare si imbracam tortul de piscoturi cu un strat generos. Lasam 2-3 linguri pentru ornat.
Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu untul (se poate si la cuptorul cu microunde).
Punem o lingurita de ciocolata in frisca pusa deoparte si o mixam apoi ornam tortul.
Iar cu restul de ciocolata trasam dungi si picuram pe margini folosind o punguta gaurita.
Sper ca v-am convins ca e un tort ce merita facut pentru familie :).