Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical, obtinand astfel un piure.
Se mixeaza jumatate din frisca si se amesteca cu jumatate din laptele condensat si cu piureul de capsuni. Aceasta compozitie se toarna pe un platou pe care a fost asezat un inel de la o tava detasabila de tort, cu peretii inveliti in folie de aluminiu.
Bananele se curata de coaja si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.
Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu restul de lapte condensat si cu bananele pasate. Se toarna compozitia in tava, peste compozitia cu capsuni.
Se decoreaza tortul cu felii de banane pe margine, iar in mijloc se pun cele 3 banane (taiate in cate 3 felii, doar pana la baza).
Se da tortul la congelator si se serveste dupa ce a inghetat.