Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar

de Satisfyyourcravings in Torturi, 10 Aug 2018 | 3370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 grame faina din hrisca
  • 7-8 linguri sirop de artar
  • 3/4 lingurita cardamom pudra/nucsoara/ ienibahar
  • 1/2 lingura scortisoara
  • sare
  • 5 linguri ulei de cocos
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 200 grame ciocolata (85%)
  • fructe proaspete pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar:

Se tapeteaza o tava cu diametru de 20 de cm si pereti detasabili cu hartie de copt. 

Se amesteca faina cu siropul de artar, condimentele, sarea si 500 ml de apa intr-o cratita cu fund dublu, la foc mediu. Se amesteca usor pana la omogenizare. Se adauga apoi inca 500 de ml apa si se amesteca cu un tel pana devine o budinca groasa, 5 minute. 

Se indeparteaza de pe foc si se adauga uleiul de cocos, vanilia si 150 de grame ciocolata rupta in bucati. Se amesteca bine, apoi se toarna in tava. Se intinde cu o spatula umeda. Se lasa putin la racorit, apoi se transfera in frigider.

Restul de ciocolata se topeste la bain-marin si se toarna peste tortul rece. Se mai lasa putin la frigider pana se intareste. 

Se decoreaza cu fructe de sezor; eu am folosit si fluturi din zahar pentru decor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de ciocolata cu faina din hrisca si sirop de artar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mirela0911 1

10.08.2018, 21:40

Frumos tort si sigur delicios!

mihaelar63 1

12.08.2018, 22:54

Ce deliciu

Ancutsa 1

13.08.2018, 18:48

Foarte frumos!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu alune, frisca, ciocolata si fructe de padure, fara faina