Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra

de Constelatialeu in Torturi, 22 Aug 2020 | 3259 vizualizari

 

Daca asa-i din mosi stramosi sa urezi celor care se casatoresc '' Casa de piatra'', nu mai despic eu ''piatra'' in patru sa vad de ce e de piatra si nu e de stuf sau alte materiale....Asadar si prin urmare Dana si Florin sa aveti parte de tot ce este mai bun , La multi ani cu tot cu Casa de piatra si tot tacamul !.
 

 

INGREDIENTE

  • Forma de tort Magia del tempo Silikomart
  • Mouse de cicocolata alba
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 150 g frisca batuta ( neindulcita)
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 4 foi gelatina coacaze rosii si negre
  • Mouse de fructe de padure ( mure, zmeura, coacaze rosii, coacaze negre si afine)
  • 400 g fructe de padure
  • 4 linguri zahar brun
  • 150 g frisca batuta ( neindulcita)
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar brun
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 50 g ciocolata alba Callebaut
  • 4 foi gelatina
  • Blat de tort
  • 5 albusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar brun
  • 225 g alune prajite si taiate grosier
  • 2 linguri de faina
  • Decor
  • mure trase in cicolata
  • frisca
  • ciocolata neagra rasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra:

Este un tort destul de simplu dar care necesita timp si rabdare. Prima data am pregatit mousul de ciocolata alba. Mai intai am batut smantana pentru frisca, am batut 400 ml de smantana pentru frisca, pentru ambele mousuri si restul pentru decor.

Mouse ciocolata alba : Foile de gelatina le-am pus la hidratat in apa rece. Intr-un castron de inox am pus galbenusurile, zaharul si le-am amestecat bine, apoi am asezat castronul pe baie de abur amestecand continuu pana ce zaharul s-a topit, am adaugat si 50 ml smantana pentru frisca, am amestecat bine. Am ridicat castronul de pe baia de abur si am adaugat ciocolata alba, am amestecat pana ciocolata s-a topit. Gelatina hidratata am stors-o bine de apa si apoi am incorporat-o in crema de galbenusuri si ciocolata, am lasat sa se tempereze 5 minute, apoi am adaugat 150 g frisca batuta . Crema obtinuta am turnat-o in forma Magia del tempo, am adaugat in crema coacaze rosii si negre, apoi am bagat forma la congelator pentru 2 ore.

Mouse de fructe de padure : Intr-o craticioara de inox am pus fructele de padure, le-am mixat cu un mixer vertical pana am obtinut un piure ( nu l-am strecurat, am vrut sa fie asa grosier cu tot cu semintele fructelor). Peste piure am adaugat zaharul si am pus craticioara pe foc sa dea in 2-3 clocote, am luat spuma formata .Gelatina am pus-o la hidratat in apa rece apoi am stors bine foile si le-am incorporat in piureul de fructe. Separat am pus pe baie de aburgalbenusurile cu zaharul, smantana pentru frisca si cicolata alba, am omogenizat bine, smantana nu trebuie sa ajunga la temperatura de fierbere. Crema de ou si ciocolata am incorporat-o in piureul de fructe, apoi am adaugat 150 g frisca batuta. Am scos forma de la congelator, am turnat peste mousul de ciocolata alba, mousul de fructe de padure. Restul de mouse ramas l-am pus in forma mici de silicon. Am bagat formele din nou la congelator.

Blat de tort : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat in bezea faina amestecata cu alunele prajite si taiate grosier. In tava de la aragaz am pus hartie de copt si am intins blatul in forma de cerc, l-am facut un pic mai mare decat imi trebuia mie. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, am redus temperatura la 150 grade si am copt blatul 30 min. Am scos blatul din cuptor si am turnat pe suprafata lui cicolata topita, am lasat la racit.

Asamblare : Am lasat formele de silicon la congelator toata noaptea, apoi le-am scos din congelator si din forme. Blatul de tort l-am decupat dupa dimensiunea platoului, am asezat pe platou blatul, peste blat am pus tortul scos din forma Magia del tempo, pe margini am asezat formele mici cu mouse de fructe de padure, in centrul tortului am asezat mure trase in ciocolata, am ornat cu frisca si am ras ciocolata neagra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Dana si Florin - Casa de piatra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

24.08.2020, 22:38

Ce frumos si delicios! Mi-a atras atentia denumirea, cum ne cheama pe noi si daca mai era si pe 7 sept... atunci vom sarbatori 7 ani de la nunta se nimerea perfect!

mihaelar63 1

24.08.2020, 23:25

Eu as zice ca ma marit ca sa primesc un tort de acesta ))))))

Rocsi 1

30.08.2020, 21:18

O alta minunatie a la Cleme! Tare mult imi place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat Montignac