Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone

de oanapl in Torturi, 25 Ian 2020 | 5122 vizualizari

 

Torturile cu multă ciocolată și fructe sunt preferatele noastre. Vă invit să încercați și voi rețeta să vă convingeți cât e de bun.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 50 g cacao neagră
  • 150 ml apă
  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 280 g faină
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de rom
  • pentru crema de zmeură:
  • 500g zmeură
  • 3 linguri zahăr
  • 30ml apă
  • 500g mascarpone
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 100g zahăr
  • 10g gelatină
  • 50ml apă
  • pentru crema de ciocolată:
  • 200g ciocolată neagră
  • 400ml frișcă lichidă
  • pentru ornat:
  • Un cornet de înghețată
  • Bomboane de ciocolată
  • Ornamente Dr. Oetker în formă de steluță
  • Ornamente Dr. Oetker de ciocolată
  • 10g ciocolată
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone:

Se încălzesc 200ml frișcă lichidă până aproape de punctul de fierbere. Se oprește focul și se adaugă 200g ciocolată ruptă bucățele și se amestecă bine. Se lasă să se răcească complet și se dă la frigider pentru câteva ore ( sau peste noapte). 
Pentru blat se pune cacaoa într-un vas și se toarnă apa clocotită, amestecând continuu, până la omogenizare, apoi se lasă la răcit. Se strecoară compoziția pentru a nu rămâne cocoloașe de cacao.
Se bat albușurile spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă jumătate din cantitatea de zahăr și se mixează până se obține o bezea lucioasă, care face țepi atunci când se scot paletele mixerului. Gălbenușurile se freacă cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr până devin albe și cremoase. Se adaugă treptat uleiul, esența de rom, apoi compoziția de cacao răcită. Se încorporează făina amestecată cu praful de copt și la sfârșit, în 2-3 reprize, bezeaua.
Se toarnă compoziția într-o tavă (28 cm diametru) tapetată pe fund cu hârtie de copt iar marginile se ung cu unt. Se dă tava la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, până blatul devine ferm la atingere. Se scoate pe un grătar și se lasă la răcit. După ce s-a răcit complet se taie blatul în două discuri. 

Crema de zmeură:
Se pune zmeura într-o oală, se adaugă zahărul, apa și se lasă să clocotească pentru 5-10 minute. Se pune într-o sită și se pisează cu o furculiță, apoi se apasă pentru a scurge zeama. Se lasă sucul rezultat să se răcească complet.

Se mixează frișca lichidă.

Separat se mixează mascarpone cu zahărul, apoi se adaugă frișca lichidă și se omogenizează.

Gelatina se pune la hidratat în 50 ml de suc de zmeură rece, iar după 10 minute se topește la bain-marie. Se amestecă gelatina cu sucul de zmeură și apoi se adaugă peste crema mascarpone și se omogenizează.

 Se așază primul blat pe un platou și se pune în jurul lui inelul reglabil pentru tort. Se toarnă jumătate din crema de zmeură și se așează al doilea blat deasupra. Se toarnă restul cremei de zmeură peste blat și se introduce platoul la frigider pentru 2 ore.

 Crema de ciocolată:

Se scoate crema de ciocolată de la rece și se mixează bine. Separat se mixează frișca (nu foarte tare) și se adaugă peste crema de ciocolată și se omogenizează.

 Se trece pe marginile tortului de jur împrejur un cuțit bine ascuțit (trecut în prealabil prin apă fierbinte). Se desprinde apoi inelul din jurul tortului.

Se îmbracă marginile tortului cu cremă de ciocolată și se ornează tortul după imaginație. 

Se umple cornetul de inghețată cu cremă de ciocolată și se așează pe tort. Se presară ornamentele și se așează bomboanele de ciocolată.

Se topește ciocolată (10g) în cuptorul cu microunde, se pune într-o pungă, se taie un colț și se ornează cornetul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu zmeura, ciocolata si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite-post