O prajitura rapida facuta fara nici o ocazie si iata c-a iesit tare frumoasa.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/08/prajituratort-cu-zmeura.html
Pentru blatul génoise:
Crema:
Incalziti cuptorul la 180°C.
Preparati blatul:
Separati albusurile de galbenusuri.
Mixati albusurile pentru cateva secunde cu praful de sare, apoi adaugati 3 linguri de 'zahar'. Mixati-le bine pana se vor tine ca o bezea.
Amestecati galbenusurile cu restul de 'zahar'.
Se adauga treptat uleiul, amestecand in continuare.
Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt.
Adaugati albusurile batute amestecand usor de sus in jos.
Intindeti aluatul pe o hartie de copt și dati la cuptor timp de 10 - 15 minute.
Puteti verifica cu o scobitoare.
Cand biscuitul este copt se intoarce pe o hartie de copt noua, se indeparteza hartia pe care a copt si se lasa sa se raceasca.
Pregatiti garnitura:
Puneti la-nmuiat foile de gelatina in apa rece.
Puneti intr-o cratita zmeura (pastrati un pic pentru decorul final) cu 3 linguri apa.
Sfaramati-le cu o furculita si aduceti la fierbere.
Luati de pe foc , adaugati gelatina scursa si amestecati bine.
Lasati sa se raceasca.
Mixam smantana intai usor, apoi la viteza mai mare cat sa se intareasca un pic.
Adaugam mascarponele si treptat 'zaharul' si mixam in continuare pana obtinem o frisca care se tine bine.
Puneti zmeura racita si amestecati.
Am folosit o forma de copt cu fundul si peretii detasabili- 20 cm.
Taiati cu ajutorul formei 2 rotunduri de blat de marimea ei.
Puneti forma pe o farfurie si-ncepeti sa montati prajitura. Puteti insiropa blatul daca vi se pare sec.
Puneti un blat la fund , un strat de crema (o treime) deasupra. La mijloc am pus resturile de blat, am acoperit cu crema, am pus al 2-lea blat rotund si am terminat cu un strat de crema.
Acoperiti cu film si dati la rece 4-5 ore sau o noapte.
Cu resturile de blat am facut si o prajitura mica.
A 2a zi scoateti din forma, decorati dupa gust si serviti.