Desert tort cu trandafiri, amaretto si cirese

de Ancutsa in Torturi, 27 Mai 2019 | 2382 vizualizari

 

Pentru aniversarea tatei, am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată, amaretto, trandafiri albi și cireșe.
„Retete pentru mese in familie”

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă M,
  • 5 ml îndulcitor,
  • un praf de sare,
  • 3 linguri făină,
  • 8 linguri nucă măcinată,
  • 10 g praf de copt,
  • Pentru însiropat:
  • 400 ml apă,
  • 2 lingurițe cafea măcinată,
  • 2,5 ml îndulcitor,
  • 2 linguri amaretto,
  • Pentru crema de ciocolată:
  • 100 g cremă mascarpone,
  • 100 g ciocolată 74% cacao,
  • 100 ml frişcă lichidă,
  • Pentru crema albă:
  • 250 g cremă mascarpone,
  • 200 ml frişcă lichidă,
  • Pentru decor:
  • 500 g cireșe,
  • Decorațiuni de ciocolată,
  • 1 linguriță cacao neagră
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu trandafiri, amaretto si cirese:

 

Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi treptat gălbenuşurile, făina, nuca și praful de copt. Se toarnă compoziția într-o tavă rotundă de copt, pregătită cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până trece testul scobitorii (aprox 25 minute, în funcţie de cuptorul fiecăruia). Se lasă la răcit.

 Pentru însiropat: se prepară o cafea mai slabă, se lasă la răcit, apoi se adaugă îndulcitor și amaretto.

 Pentru crema de ciocolata: se topește ciocolata amăruie (vă recomand să folosiți o ciocolată cu un procent ridicat de cacao) pe baie de abur și se lasă la răcit. Se amestecă, cu mixerul, crema mascarpone, se adaugă ciocolata topită, omogenizând, apoi și frișca lichidă și se amestecă până devine cremoasă.

 Pentru crema albă: se amestecă, cu mixerul, crema mascarpone, apoi se adaugă frișca lichidă și se mai amestecă până capătă consistența dorită.

 Montare şi decor: se taie blatul în două foi și se însiropează. Se întinde crema de ciocolată, se adaugă cireșe spălate și uscate înainte, pe șervete, apoi tăiate în jumătăți, apoi se adaugă și capacul și se îmbracă în crema albă, nivelându-l frumos.

Se umple un poș cu crema albă rămasă, pentru a orna cu trandafiri mari. 

În crema rămasă se adaugă cacao și se amestecă, pentru scrisul de pe tort. Se decorează cu cireșe, dar și cu decorațiuni de ciocolată (eu am avut cumpărate).

 Timp de coacere: aprox 25 min

Timp de pregătire: 1h 35 min

Porţii: 12

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/05/tort-cu-trandafiri-amaretto-si-cirese.html

 

TIPS-URI

1

Notă: pentru trandafiri, am folosit Duza decorat 9 mm - Kitchen Craft, Gama Sweetly Does it

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu trandafiri, amaretto si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)