Desert tort cu mere si crema diplomat

de oanapl in Torturi, 4 Ian 2018 | 5671 vizualizari

 

Această rețetă am pregătit-o cu mult în urmă având ca sursă de inspirație o rețetă de la Bucătăresele Vesele.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 250 g biscuiți
  • 100 g unt
  • pentru umplutură:
  • 750 g mere tăiate cubulețe
  • 100 g zahăr
  • coaja și sucul de la o lămâie
  • 350 ml suc de mere
  • 2 plicuri cu budincă de vanilie
  • 1 plic zahăr vanilat bourbon
  • scorțișoară măcinată după gust (opțional)
  • pentru cremă:
  • 400 ml frișcă lichidă
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahăr pudră
  • esență de vanilie
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mere si crema diplomat:

Pentru blat fărâmițezi biscuiții. Adaugi untul topit și omogenizezi compoziția apoi o așezi în strat uniform pe un platou în interiorul unui inel reglabil (cu diametrul de 32 cm). Dai platoul la rece.
Pentru umplutura de mere, amesteci merele tăiate cubulețe mici cu zahărul și 100 ml suc de mere, scorțișoara, zeama și coaja de la lămâie și zahărul vanilat și le fierbi la foc mic până se înmoaie bine. Dizolvi budinca de vanilie în 100 ml suc de mere și o adaugi peste amestecul de mere. Fierbi până când amestecul capătă consistență și le lași să se răcească. Torni merele peste blatul răcit, nivelezi și dai la rece. Pentru cremă pui gelatina la hidratat în apă rece sau suc de mere 50 ml.
Mixezi mascarpone cu zahărul pudră și esența de vanilie, adaugi gelatina hidratată și dizolvată pe baie de aburi, omogenizezi apoi încorporezi frișca bătută.
Torni crema obținută peste compoziția de mere din tavă, nivelezi și dai la rece pentru câteva ore. Detașezi pereții tăvii și decorezi cu felii de mere și puțin praf de cacao sau scorțișoară.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mere si crema diplomat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure