Desert Tort cu mere intregi, reteta simpla si plina de arome

de sandytza in Torturi, 15 Iun 2009 | 141115 vizualizari

COMENTARII (33)

luminita20_2006 1

15.06.2009, 18:16

suepr,,,imi place mult reteta ta....felicitari arat f bine

sandytza 1

21.07.2009, 15:28

rotariu insiropat nu mai e nevoie ca are caramelul, iar frisca a fost in plan dar nu am apucat ca s-a mancat asa ca data viitoare Am vazut ca retetele asemanatoare toate au frisca . Cred si eu ca e super bun

Oana 1

21.07.2009, 15:41

Chiar ca arata super bine!

sandytza 1

07.10.2009, 18:27

Nu am turnat caramel deasupra. Caramelul l-am pus in tava apoi am pus merele le-am copt si am turnat blatul peste si l-am copt si acesta. Iar cand s-a racit l-am intors pe un platou.

ionix 1

07.10.2009, 18:41

ah si eu am cam aceeasi reteta... o sa-l fac si yo zilele astea... e super super bun

rivka 1

07.10.2009, 19:27

foarte interesant si eu vreau sa il fac zilele urmatoare...il si pun la favorite

sandytza 1

07.10.2009, 20:25

e un tort ce il facea mama cand eram mici . Mie imi aduce multe amintiri. Vi-l recomand.

Bunica 1

07.10.2009, 21:58

Tot asa fac si eu tortul de mere .Cred ca sunt de aceeasi generatie cu mama ta.Dar ai uitat ceva: sa-l ornezi cu frisca .

sandytza 1

08.10.2009, 00:34

Bunica nu am uitat , nu am apucat ca s-a mancat cald si a ramas o bucata . Ce sa mai ornez Asa ca am zis ca data viitoare dar nu i-am mai facut pozede atunci

rivka 1

08.10.2009, 09:37

ce mere ai folosit?
de acelea mici si dulci cred , o sa caut vineri mere potrivite pt el, hai ca m-ai facut curioasa acum cu tortul asta.

Miha 1

08.10.2009, 10:52

Foarte bun tortul asta. L-am facut si eu, dar am pus si scortisoara. Si multa friiiiisca...

rivka 1

08.10.2009, 11:16

buna ideea cu scortisoara, ai pus-o peste mere cand le-ai pus la copt sau in aluat?

sandytza 1

08.10.2009, 14:59

Merele sunt dulci dar potrivite de marime. Au dreptate Bunica si Miha cu frisca e mult mai bun.

rivka 1

08.10.2009, 15:02

maine il fac pai o sa cumpar un tub de frisca de aceea sub presiune si o sa ii pun cate un motz de frisca pe fiecare punct de tort , nu il imbrac in frisca.

merci de reteta , maine vreau sa il fac.

rivka 1

09.10.2009, 16:10

L-am facut.
sfatul meu pentru cei care vor sa il faca si nu l-au mai facut niciodata e sa nu il faca ca si mine in forma de tort cu fundul detasabil pt ca merele cu zaharul caramel si dulceata isi lasa asa mult suc si tavile astea nu se inchid niciodata 100% ermetic si va curge in cuptor caramelul acela va nenorociti cuptorul definitiv.
deci sa folositi alta tava in orice caz nu cu fundul detasabil .
inca nu la-m gustat ...dar de aratat arata bine.

rivka 1

09.10.2009, 19:07

sandita l-am taiat, este foooarte bun, ah eu am pus pe farfurie langa felie si cateva linguri de frisca batuta proaspata azi....ar fii fost mult mai bun daca nu s-ar fii scurs caramelul in cuptor, deci recomand tuturor sa nu realizeze aceasta prajitura in tava de tort cu fund detasabil ci in cratita joasa, sau in tava ca sa ramana caramelul acolo.
e foarte buna!

sandytza 1

09.10.2009, 22:16

Rivka ma bucur foarte mult ca iti place sincer . Eu l-am facut in tava cu pereti detasabili ca se inchide bine dar cum zici tu sa se aiba grija ca e pacat de caramelul si sucul ala .

sandytza 1

30.10.2009, 11:30

Ma bucur ca ti-a iesit Stely si ca iti place bineinteles .

ANCA 1

30.10.2009, 12:40

tare l-as face si eu, mi-e ca nu-mi iese..ma incurc tare cu gramele astea..varianta 'linguri' o stii, Sandytza?

sandytza 1

30.10.2009, 14:51

Anca uite iti dau o lista noteaz-o:
-1pahar de vin = 1 1/2 dl (150 cm cubi),
-o ceasca obisnuita de cafea cu lapte = 2 dl (200 cm cubi ),
-o ceasca mare de cafea cu lapte = 2 1/2 dl (250 cm cubi),
- 1 lingura cu varf de faina =25 gr,
-o ceasca cu varf de faina =1/4 kg,
-1 lingura de zahar = 25-30 gr,
-o ceasca de zahar = 200 gr.
- o lingurade untura sau unt =25 gr .
Poate te ajuta astea. Eu mereu le folosesc cand nu am chef sa cantaresc si ma ajuta.

ANCA 1

30.10.2009, 15:44

multam Sandy

mioritica 1

28.12.2009, 19:25

am si eu o intrebareot sa caramelizez zaharul in aceasi cratita unde o sa pun merele in cuptor?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere