Desert Tort cu mere intregi, reteta simpla si plina de arome

de sandytza in Torturi, 15 Iun 2009 | 131742 vizualizari

COMENTARII (33)

luminita20_2006 1

15.06.2009, 18:16

suepr,,,imi place mult reteta ta....felicitari arat f bine

sandytza 1

21.07.2009, 15:28

rotariu insiropat nu mai e nevoie ca are caramelul, iar frisca a fost in plan dar nu am apucat ca s-a mancat asa ca data viitoare Am vazut ca retetele asemanatoare toate au frisca . Cred si eu ca e super bun

Oana 1

21.07.2009, 15:41

Chiar ca arata super bine!

sandytza 1

07.10.2009, 18:27

Nu am turnat caramel deasupra. Caramelul l-am pus in tava apoi am pus merele le-am copt si am turnat blatul peste si l-am copt si acesta. Iar cand s-a racit l-am intors pe un platou.

ionix 1

07.10.2009, 18:41

ah si eu am cam aceeasi reteta... o sa-l fac si yo zilele astea... e super super bun

rivka 1

07.10.2009, 19:27

foarte interesant si eu vreau sa il fac zilele urmatoare...il si pun la favorite

sandytza 1

07.10.2009, 20:25

e un tort ce il facea mama cand eram mici . Mie imi aduce multe amintiri. Vi-l recomand.

Bunica 1

07.10.2009, 21:58

Tot asa fac si eu tortul de mere .Cred ca sunt de aceeasi generatie cu mama ta.Dar ai uitat ceva: sa-l ornezi cu frisca .

sandytza 1

08.10.2009, 00:34

Bunica nu am uitat , nu am apucat ca s-a mancat cald si a ramas o bucata . Ce sa mai ornez Asa ca am zis ca data viitoare dar nu i-am mai facut pozede atunci

rivka 1

08.10.2009, 09:37

ce mere ai folosit?
de acelea mici si dulci cred , o sa caut vineri mere potrivite pt el, hai ca m-ai facut curioasa acum cu tortul asta.

Miha 1

08.10.2009, 10:52

Foarte bun tortul asta. L-am facut si eu, dar am pus si scortisoara. Si multa friiiiisca...

rivka 1

08.10.2009, 11:16

buna ideea cu scortisoara, ai pus-o peste mere cand le-ai pus la copt sau in aluat?

sandytza 1

08.10.2009, 14:59

Merele sunt dulci dar potrivite de marime. Au dreptate Bunica si Miha cu frisca e mult mai bun.

rivka 1

08.10.2009, 15:02

maine il fac pai o sa cumpar un tub de frisca de aceea sub presiune si o sa ii pun cate un motz de frisca pe fiecare punct de tort , nu il imbrac in frisca.

merci de reteta , maine vreau sa il fac.

rivka 1

09.10.2009, 16:10

L-am facut.
sfatul meu pentru cei care vor sa il faca si nu l-au mai facut niciodata e sa nu il faca ca si mine in forma de tort cu fundul detasabil pt ca merele cu zaharul caramel si dulceata isi lasa asa mult suc si tavile astea nu se inchid niciodata 100% ermetic si va curge in cuptor caramelul acela va nenorociti cuptorul definitiv.
deci sa folositi alta tava in orice caz nu cu fundul detasabil .
inca nu la-m gustat ...dar de aratat arata bine.

rivka 1

09.10.2009, 19:07

sandita l-am taiat, este foooarte bun, ah eu am pus pe farfurie langa felie si cateva linguri de frisca batuta proaspata azi....ar fii fost mult mai bun daca nu s-ar fii scurs caramelul in cuptor, deci recomand tuturor sa nu realizeze aceasta prajitura in tava de tort cu fund detasabil ci in cratita joasa, sau in tava ca sa ramana caramelul acolo.
e foarte buna!

sandytza 1

09.10.2009, 22:16

Rivka ma bucur foarte mult ca iti place sincer . Eu l-am facut in tava cu pereti detasabili ca se inchide bine dar cum zici tu sa se aiba grija ca e pacat de caramelul si sucul ala .

sandytza 1

30.10.2009, 11:30

Ma bucur ca ti-a iesit Stely si ca iti place bineinteles .

ANCA 1

30.10.2009, 12:40

tare l-as face si eu, mi-e ca nu-mi iese..ma incurc tare cu gramele astea..varianta 'linguri' o stii, Sandytza?

sandytza 1

30.10.2009, 14:51

Anca uite iti dau o lista noteaz-o:
-1pahar de vin = 1 1/2 dl (150 cm cubi),
-o ceasca obisnuita de cafea cu lapte = 2 dl (200 cm cubi ),
-o ceasca mare de cafea cu lapte = 2 1/2 dl (250 cm cubi),
- 1 lingura cu varf de faina =25 gr,
-o ceasca cu varf de faina =1/4 kg,
-1 lingura de zahar = 25-30 gr,
-o ceasca de zahar = 200 gr.
- o lingurade untura sau unt =25 gr .
Poate te ajuta astea. Eu mereu le folosesc cand nu am chef sa cantaresc si ma ajuta.

ANCA 1

30.10.2009, 15:44

multam Sandy

mioritica 1

28.12.2009, 19:25

am si eu o intrebareot sa caramelizez zaharul in aceasi cratita unde o sa pun merele in cuptor?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere