Desert tort cu mango si cafea

de abetina in Torturi, 20 Feb 2018 | 2333 vizualizari

 

retata cu dragoste-de ziua iubirii si am zis sa pregatesc ceva special cu ingrediente naturale ce ne gadila simturile si trezesc in noi multa pasiune!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri nuca macinata cu migdale(parti egale)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri faina de grau
  • 100 gr unt
  • 1 esenta de fistic
  • 1 lingurita ghimbir dat prin razatoare si pus la macerat in miere de albine
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 2 bucati mango
  • 100 ml apa alcalina 9,4 PH.
  • 400 gr smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • 500 gr smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 bucata fructul pasiunii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango si cafea:

  Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile, esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.
   Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant; intr-un vas se amesteca si se toarna peste compozitia lichida, se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos, incet pana la incorporare si se toarna compozitia intr-o forma de tort in forma de inima in care s-a pus hartie de copt, se da tava la cuptor pentru cca. 50 minute, la foc potrivit; se verifica cu o scobitoare daca este copt. Se opreste focul si se scoate din cuptor, se lasa pe aragaz sa se raceasca incet, dupa care se taie in doua foi pe orizontala.
 Mod de preparare pentru crema:
  Se curata fructele de mango, se taie cubulete si se pun la mixat cu apa alcalina.
  Se pune gelatina intr-o canita si se adauga putina apa, se pune la bain marie, se amesteca pana la dizolvare si se toarna peste piure de mango, se adauga si esenta de vanilie.
  Se pune la mixat smantana cu zahar pana se face frisca, se adauga frisca peste piure de mango si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
   Se pune o foaie de blat in tava in forma de inimioara si se toarna jumatate din umplutura, se mai pune o foaie de blat si se toarna restul compozitiei peste foaie, se da apoi tava la frigider pentru cateva  ore.
  Mod de preparare pentru ornare:
   Se pune smantana la robot cu zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca, se adauga o lingura de cafea instant, se mai mixeaza pret de cateva minute si se orneaza tortul dupa preferinte, se adauga peste tort boabe de fructul pasiunii din belsug. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor si sa va bucurati de multa iubire si nu uitati ca iubirea sta in fiecare din noi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de porc in saramura, la borcan - reteta simpla, fara fierbere

de vasimur 4

ieri la 19:05

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

pe 03.01 la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

pe 03.01 la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

pe 03.01 la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie si alune