Desert tort cu mango si cafea

de abetina in Torturi, 20 Feb 2018 | 2299 vizualizari

 

retata cu dragoste-de ziua iubirii si am zis sa pregatesc ceva special cu ingrediente naturale ce ne gadila simturile si trezesc in noi multa pasiune!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri nuca macinata cu migdale(parti egale)
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri faina de grau
  • 100 gr unt
  • 1 esenta de fistic
  • 1 lingurita ghimbir dat prin razatoare si pus la macerat in miere de albine
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 2 bucati mango
  • 100 ml apa alcalina 9,4 PH.
  • 400 gr smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri gelatina
  • Pentru ornat:
  • 500 gr smantana
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura cafea instant
  • 1 bucata fructul pasiunii
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango si cafea:

  Se separa galbenusurile de albusuri si se bat albusurile cu zahar si putina sare, se adauga gabenusurile, esenta de fistic, untul topit la bain marie si se omogenizeaza bine.
   Se pune faina de grau, nuca macinata cu migdale, praful de copt, cafeaua instant; intr-un vas se amesteca si se toarna peste compozitia lichida, se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos, incet pana la incorporare si se toarna compozitia intr-o forma de tort in forma de inima in care s-a pus hartie de copt, se da tava la cuptor pentru cca. 50 minute, la foc potrivit; se verifica cu o scobitoare daca este copt. Se opreste focul si se scoate din cuptor, se lasa pe aragaz sa se raceasca incet, dupa care se taie in doua foi pe orizontala.
 Mod de preparare pentru crema:
  Se curata fructele de mango, se taie cubulete si se pun la mixat cu apa alcalina.
  Se pune gelatina intr-o canita si se adauga putina apa, se pune la bain marie, se amesteca pana la dizolvare si se toarna peste piure de mango, se adauga si esenta de vanilie.
  Se pune la mixat smantana cu zahar pana se face frisca, se adauga frisca peste piure de mango si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
   Se pune o foaie de blat in tava in forma de inimioara si se toarna jumatate din umplutura, se mai pune o foaie de blat si se toarna restul compozitiei peste foaie, se da apoi tava la frigider pentru cateva  ore.
  Mod de preparare pentru ornare:
   Se pune smantana la robot cu zaharul si se mixeaza pana se obtine frisca, se adauga o lingura de cafea instant, se mai mixeaza pret de cateva minute si se orneaza tortul dupa preferinte, se adauga peste tort boabe de fructul pasiunii din belsug. Se lasa cateva ore la frigider dupa care se poate servi.

Sa aveti pofta, dragilor si sa va bucurati de multa iubire si nu uitati ca iubirea sta in fiecare din noi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango si cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie