Am făcut acest tort pt Revelion.
Separăm ouăle, gălbenușurile le frecam cu uleiul, albusurile le batem spuma cu zahărul și sarea, apoi punem faina amestecată cu praful de copt. Turnam compozitia într-o tava 40 x 40 cm si dam la cuptor pana se rumenește usor.
Curățăm fructele si le tăiem cubulete mici, punem esenta de rom si lăsăm cateva minute. Ciocolata alba o tocam si o punem la topit in smantana încălzită. Lăsăm să se răcească, apoi o batem bine ca sa o pufosim. Frișcă lichida o batem bine, o amestecăm cu ciocolata si fructele scurse de zeama. Adăugăm și murele - vom obține o crema spumoasa rozalie.
Blatul racit il tăiem in 3 fasii lungi. Le umplem separat cu crema si le rupem. Așezăm ruloul in picioare formând un melc. Așezăm in continuare si celelalte fasii umplute si astfel formăm tortul nostru. Acoperim marginile cu crema si nivelul frumos deasupra, ornam pe margine cu bucatele de ciocolată neagră deasupra punem mure si ciocolată aurie.
Pofta buna!