Desert tort cu flori

de Ancutsa in Torturi, 15 Apr 2019 | 2667 vizualizari

 

Tort cu blat de nucă, cremă de unt, îmbrăcat în frișcă și decorat cu multe floricele pe care le-am făcut din pastă de zahăr (fondant) și la care am lucrat o după-amiază întreagă. Acestea trebuie făcute cu o zi înainte, ca să se usuce bine (în contact cu frișca se înmoaie).

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 ouă L,
  • un vârf linguriţă sare,
  • 4 linguri zahăr brut,
  • un plic praf de copt,
  • 2 linguri (pline) făină,
  • 7 linguri (pline) nucă,
  • pentru sirop:
  • 400 ml apă,
  • 2 linguri zahăr brut,
  • 2 linguriţe esenţă de rom,
  • pentru crema de unt:
  • 200 g unt 82% grăsime,
  • 2 linguri zahăr tos,
  • Un plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 1 lingură (cu vârf) cacao neagră,
  • pentru decor:
  • 300 ml frişcă lichidă,
  • 100 g ciocolată albă,
  • 100 g mascarpone,
  • 3 picături colorant alimentar galben,
  • Flori, inimioare și frunze de zahăr (trandafiri, hortensii) făcute în casă,
  • Câteva căpșune,
  • Câteva decorațiuni de ciocolată din comerț,
  • perluțe de zahăr din comerț
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu flori:

 

Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Din compoziţia rezultată se coc două foi, folosind o formă rotundă cu inel detașabil, pregătită cu foaie de copt. Se coace fiecare foaie la foc mic aprox 15 minute sau până trece testul scobitorii. Se lasă la răcit.

 Pentru sirop: se fierbe apa cu zahărul brut, se dă de pe foc, se lasă la răcit și se adaugă esenţă de rom.

 Pentru crema de unt: se amestecă untul cu zahărul tos, zahărul vanilat Bourbon şi cacaoa, cu mixerul, până ce crema capătă o consistență frumoasă.

 Pentru montare şi decor: se însiropează foile de blat. Peste prima foaie se întinde crema de unt, cu o spatulă, apoi se adaugă a doua foaie de blat. Se bate cu mixerul frișca lichidă până devine cremoasă, dar mai moale, apoi se îmbracă tortul.

Frișca rămasă se amestecă împreună cu mascarponele, 3 picături de colorant alimentar galben și ciocolata albă topită și răcorită, pentru a crea acel brâu de pe margine și câteva flori.

Se decorează cu flori, inimioare și frunze de zahăr lucrate cu o zi înainte, pentru a se usca bine.

De asemenea, se spală și se usucă pe un șervet câteva căpșune și se decupează cu un cuțit subțirel, pentru a le da formă de trandafiri, acestea se lucrează ultimele, pentru că fructele se veștejesc mai ușor.

Pentru scrisul de pe tort, se umple un poș cu puțină ciocolată albă topită și răcită în prealabil.

În plus, am folosit și perluțe de zahăr și decorațiuni din ciocolată neagră, doar acestea sunt cumpărate.

 Notă! Decorațiunile din fondant se așază pe tort înainte de servire, întrucât în contact cu frișca se înmoaie.

 

Porţii: 12

Diametrul formei de copt: 20cm

Timp de coacere: 15 min fiecare foaie de blat

Timp de pregătire: 6 h

 

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/04/tort-cu-flori.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu flori" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Senzational