Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata

de Lau in Torturi, 12 Apr 2020 | 3111 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 7 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 6 linguri apa fierbinte
  • 13 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Crema de portocale
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 500 ml suc de portocale proaspat
  • 4 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 120 ml frisca
  • Mousse de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 300 ml smantana de tara
  • 200 g ciocolata
  • esenta de rom
  • 2 linguri zahar
  • Decor
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana de tara
  • esenta de vanilie
  • 100 g ciocolata
  • bomboane de ciocolata
  • felii de portocala
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata:

Blat-albusurile le mixam cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile amestecate cu ulei, mixam pana ce se omogenizeaza. Adaugam apa fierbinte, esenta de vanilie si la final adaugam faina amestecata cu praful de copt.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza cu miscari de jos in sus, turnam compozitia in tava tapetata cu hatie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 felii.

Crema de portocale

Intr-o cratita adaugam sucul de portocale, oul batut cu amidonul, zaharul, amestecam pana ce se omogenizeaza.

Punem cratita pe foc amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca.

Lasam sa se raceasca foarte bine.(eu prefer sa il fac cu cateva ore inainte)

Mixam frisca cu mascarponele pana ce se omogenizeaza,adaugam crema de portocale si mixam pana ce se omogenizeaza.

Mousse de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la foc mic pana ce se omogenizeaza (amestecand continuu). Acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca foarte bine(de preferat cu cateva ore inainte sau de cu seara)

Mixam smantana cu zaharul, adaugam crema de ciocolata, esenta de rom si mixam pana ce se omogenizeaza.

Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam adaugam crema de portocala-a 2 foaie de blat-insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie de blat-insiropam-crema de portocala-a 4 foaie de blat insiropam si dam la rece 30 min.

Intre timp mixam smantana cu frisca si esenta de vanilie.

Imbracam tortul cu frisca si dam la rece 10 min.

Intre timp topim ciocolata cu 2 linguri frisca si turnam deasupra cat este calda si decoram dupa plac.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de portocale si mousse de cioocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Preferita