De mult timp tot vreau sa fac combinatia asta pentru tort: un blat umed si usor amarui, crema dulce (dar nu foarte) si fructele delicioase de zmeura! De vis!!!
Nu este complicat de preparat, necesita doar timp de asteptare pana se racesc toate.
In primul rand se face crema, deoarece trebuie sa stea la rece pentru cateva ore. Poate sa stea si peste noapte la rece.
Pe baie de aburi punem toata ciocolata impreuna cu frisca. Cand s-a incalzit frisca, aproape de punctul de fierbere, se amesteca cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. Se pune la rece.
Cand este rece, se mixeaza cu mixerul pana isi dubleaza volumul. Separat se mixeaza mascarpone. Se adauga, treptat, din crema de ciocolata peste mascarpone si se mixeaza pana la omogenizare.
Preparare blat:
Intr-un bol se amesteca ouale, uleiul, iaurtul si cafeaua. In altul se amesteca faina, cacaoa, zaharul, sarea, praful de copt si bicarbonatul. Se unesc amestecand cu un tel, usor. Rezulta un aluat omogen si fluid.
Se imparte compozitia in 2 parti egale si se coace in 2 tavi pentru 30-35 minute la 175 C. Se lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, se imparte fiecare blat in 2. La final rezulta 4 foi. Sunt foarte fragede si se rup usor.
Se imparte crema in 4 parti.
Se pune prima foaie pe o tava. Se pune crema cu un pos, apoi zmeura din belsug. Se repeta procedura pana la ultima foaie. Peste ultima foaie se pune a 4 parte din crema, ornand frumos cu un pos. Deasupra, peste crema se orneaza tot cu zmeura. Se da la rece pana a doua zi, sau pentru cateva ore.
1
Am copt in tava cu diametru de 26 cm
2
Se poate lasa asa, naked, sau se imbraca in ganache de ciocolata.