Desert tort cu caramel

de Lau in Dulciuri, 21 Apr 2017 | 2816 vizualizari

 

Delicii de Paste

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • Crema
  • 200 g bomboane caramele
  • 200 g frisca
  • 200 g crema de branza
  • Decor
  • 150 g ciocolata
  • 200 g frisca
  • nuca de cocos
  • fructe de padure
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu caramel:

Blat

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa, esenta.

Adaugam ingredientele uscate amestecate, nuca macinata (am uitat sa o amestec), amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Turnam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca, dupa care taiem in 3 felii.

Crema

Intr-un vas, topim bomboanele caramele cu frisca (avand grija sa nu fiarba), acoperim cu folie si lasam sa se raceasca, dupa care o mixam pana ce isi dubleaza volumul.

Mixam crema de branza adaugam frisca si omogenizam.

Asamblare

Asezam prima foaie - insiropam (suc de portocale) - crema - repetam pana ce terminam.

Topim ciocolata impreuna cu frisca, o mixam si ungem tortul, dam la rece si decoram dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de mure, vanilie si mascarpone