Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel

de Lau in Torturi, 2 Apr 2017 | 8167 vizualizari

 

M-am inspirat de pe blogul caietul cu retete

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 200 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 100 g zahar
  • Crema
  • 250 ml frisca
  • 250 ml smantana
  • Sosul de caramel
  • 200 g zahar
  • 50 g unt
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel:

Biscuitii ii zdrobim, adaugam nuca macinata, zaharul, coaja de portocala, untul topit partial (adaugam treptat) si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava (eu am tapetata cu hartie de copt), nivelam si dam la rece 30 minute.

Pregatim sosul de caramel.

Intr-o cratita, adaugam untul zaharul si punem pe foc pana ce se caramelizeaza, amestecand continuu, dam vasul deoparte si adaugam smantana, amestecam si punem din nou pe foc, pana ce se dizolva caramelul, acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Crema

Mixam frisca lichida, adaugam sosul de caramel si mixam pana ce se omogenizeaza.

Turnam peste blatul de biscuiti, nivelam si dam din nou la rece 2 ore.

Decoram cu sos caramel si decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu blat de biscuiti si crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]