Desert tort cu afine si mascarpone

de oanapl in Torturi, 30 Iul 2017 | 3641 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mare pişcoturi (40 bucati)
  • 500 g brânză mascarpone (2 cutii)
  • 150 g zahăr pudră
  • 400 ml iaurt cu fructe de pădure
  • 2 plicuri gelatină
  • 300 g afine
  • 300 ml compot de zmeură
  • 100 g smântână pentru frișcă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu afine si mascarpone:

Într-un bol, mixezi crema de brânză cu zahărul pudră și iaurtul. Introduci afinele intr-un blender si le pasezi.

Dizolvi gelatina in 100 ml compot de zmeură (sau altfel de compot de fructe de pădure), o lasi câteva minute la hidratat, apoi o topești pe baie pe aburi. Adaugi gelatina în fructele pasate, apoi încorporezi amestecul în crema de brânză.

Asezi inelul de la tava pe un platou şi tapetezi cu pişcoturi insiropate scurt in compot, atât pe margini, cât şi pe fundul platoului. Adaugi jumătate din cremă, pui un strat de pişcoturi și adaugi restul de cremă cu mascarpone. Ornezi cu frişcă.

Lasi la rece cel putin 4 ore inainte de a servi tortul.

 Se scoate din formă şi se poate decora după imaginație.

TIPS-URI

1

Vă sfătuiesc să folosiți doar jumătate de pișcot pentru a decora pe margine. Eu le-am folosit întregi și au fost cam mari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu afine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat