In primul rand vreau sa va spun ca prajitura am facut-o dupa reteta facuta de CRISS zilele trecute,cand am vazut-o mi-am zis ca trebuie sa o fac si eu,nu credeam ca o sa imi iasa dar a iesit o prejitura trasnet
MULTUMESC PENTRU RETETA CRISS!!!:-*
Pentru prima data lasam la dezghetat foile de placinta.
Intr-un vas inalt mixam cele 4 oua cu zaharul si vanilia pana se topeste zaharul si se formeaza o crema alb-galbuie. Se adauga si paharul de ulei, iaurtul, praful de copt si esenta de rom. Se mixeaza din nou. Intre timp s-au dezghetat si foile de placinta pe care le rupem bucatele mici si le adaugam peste amestecul obtinut. Turnam totul intr-o tava care nu mai trebuie unsa avand in vedere ca am pus ulei in amestec si o lasam se se coaca pana se rumeneste.
Intre timp am pregatit siropul, cele 3 linguri de zahar le-am pus la caramelizat. Cand s-a topit zaharul adaugam cele 3 pahare cu apa si mai lasam un pic la foc pana se topeste zaharul ars.
Cand s-a rumenit prajitura, o scoatem si o lasam la racit. Cand s-a racit adaugam siropul si inainte de a taia prajitura ne asiguram ca a tras tot siropul. Eu am ornat prajitura cu frisca ca mi-a placut cum aratau cele facute de CRISS.
Pofta mare!!