O tartă ușor de făcut, aromată și fină.
Am făcut tarta într-o tavă rotundă cu diametrul de 24 cm.
Se freacă untul moale cu zahărul pudră, se adaugă smântâna și oul, iar când compoziția s-a omogenizat se adaugă făina. Rezultă un aluat moale, fraged care se va ține în frigider cel puțin 30 minute.
Între timp, se spală merele, se curăță de coji, de semințe și de cotoare, după care se taie felii subțiri.
Când aluatul s-a întărit, se scoate din frigider, se întinde o foaie rotundă și se pune în tava unsă cu unt în prealabil. Se înțeapă cu furculița blatul și se dă tava pentru 4-5 minute la cuptor, ca să înceapă să crească.
Se scoate tava din cuptor și se unge foaia cu dulceață de trandafiri, scursă de sirop, peste care se aranjează sub formă de floare, feliile de măr și apoi pe contururi, afinele.
Se presară tarta cu zahăr tos (de preferat zahăr brun, dacă aveți la îndemână).
Se dă tava la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 45 de minute.
1
Scoateți untul din frigider cu puțin timp înainte de preparare, ca să fie moale.
2
Lăsați aluatul la frigider până se întărește și este ușor de modelat.
3
Feliile de măr trebuie să fie tăiate subțire.