Desert tarta cu iaurt si kiwi

de cristina1985 in Prajituri, 29 Mar 2019 | 3275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 400 g biscuiti digestivi
  • 200 g unt
  • Umplutura:
  • 3 banane mari
  • 4 kiwi
  • 150 g zahar
  • 1 lg suc lamaie
  • 500 g iaurt grecesc
  • 20 g gelatina (2 pliculete)
  • 100 ml apa
  • Ornat:
  • 3 kiwi
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu iaurt si kiwi:

Blat: se macina biscuitii si se amesteca cu unt topit. Se asaza intr-o tava de tort, cu diametru de 25 cm si se preseaza cu lingura. Se introduce in frigider, timp de 30 minute.

Umplutura:cele 4 kiwi se curata de coaja si se taie cubulete. Acestea, se pun intr-o oala la fiert cu 150 g zahar si sucul de lamaie. Se amesteca cu o lingura de lemn si se tin pe aragaz ,pana se topeste zaharul (cateva minute).Se lasa la racit.

Gelatina fina se pune  in 100 ml apa ,timp de 10 minute. Apoi, se pune pe baie de aburi,pana se topeste.O luati de pe foc  si o lasati  putin la racit .Dupa care, amestecati  compozitia de kiwi cu iaurtul si gelatina topita.

Taiati bananele rondele si le asezati peste blatul de biscuiti.Turnati umplutura (care este mai lichida) peste blat  si lasati la frigider cel putin 3 ore .

Ornat:se orneaza cu felii de kiwi si se poate servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu iaurt si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu lamaie si unt