Cand ai pofta de ceva dulce si bun si care sa nu necesite foarte multa munca, aceasta tarta este solutia cea mai rapida! Dulce acrisoara, perfecta in orice moment al zilei!
Intr-un bol se pun ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza timp de cateva minute, pana isi tripleaza volumul. Se adauga uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
Se ia o tava de tarta si se unge bine cu unt. Se toarna compozitia. Fructele de padure asa congelate se tavalesc prin cele 2 lg de faina apoi se presara deasupra peste compozitie din tava. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pana trece testul scobitorii, in jur de 30-35 de minute.
Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca usor. Se asaza un platou deasupra tavii si se rastoarna, astfel partea de jos din tava va fi deasupra. Se lasa sa se raceasca de tot.
Intre timp se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pudra vanilat. Se pune intr-un posh si cu duiul preferat se fac moatze deasupra tartei. La final se asaza fructe de padure dupa imaginatie.
Pofta buna!
1
Optional, se poate insiropa usor blatul.
2
Diametrul tavii folosite este de 30 cm.