Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala

de Rahela Velicu in Prajituri, 10 Ian 2019 | 3297 vizualizari

 

Un gust deosebit de delicios dat de arahidele sarate. Cred ca asta este cea mai buna tarta cu ciocolata, deoarece s-a consumat toata imediat ce s-a racit...desi seara aveam musafiri.

 

INGREDIENTE

Ingrediente blat:

  • 1 ou
  • 25 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 50 ml lapte
  • 200-230 g faina
  • 25 g drojdie

Ingrediente umplutura:

  • 4 linguri cu varf cu finetti
  • zeama de la o lamaie
  • coaja de la o jumatate de lemaie
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri de lapte
  • arahide sarate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala:

Topim untul impreuna cu zaharul si cu laptele. Lasam pe foc doar pana cand untul se topeste, apoi lasam sa se racoreasca lichidele. Batem oul cu drojdia, adaugam compozitia cu lapte caldut si amestecam.

Adaugam faina si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Acoperim aluatul cu folie alimentara si il lasam 30-40 de minute la dospit.

Ungem o forma de tarta cu ulei, o tapetam cu faina, punem o foaie subtire intinsa din aluat si intepam cu furculita din loc in loc. Oprim aluat si pentru ornat tarta. Punem alunele si coaja de portocala si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 10-12 minute sau pana cand tarta incepe sa se aureasca usor pe margini. Amestecam zeama de la portocala cu faina, adaugam finetti si 2 linguri de lapte si amestecam bine. Turnam compozitia asta peste tarta scoasa din cuptor si intindem bine ciocolata.

Ornam tarta cu diverse figurine facute din aluatul ramas si dam din nou la cuptor pentru inca 18-20 de minute sau pana cand incepe sa se aureasca tarta pe margini.

Pudram cu zahar pudra si lasam sa se raceasca complet inainte sa o taiem, altfel va curge ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu ciocolata, arahide si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bezele