"Reteta romaneasca"
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste.
Biscuitii se maruntesc.
Stafidele se hidrateaza in apa calduta.
Rahatul se taie patratele potrivite.
Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama.
Se pun la fiert apa cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute.
Se ia de pe foc si se adauga margarina, zaharul vanilat, esenta de rom si se amesteca pana se topeste margarina.
Intr-un castron mai mare se pun toate ingredientele, se toarna deasupra amestecul de apa cu cacao si margarina si se amesteca bine.
Se lasa 25-30 minute, amestecand din cand in cand sa se absoarba bine.
Pe o folie alimentara intinsa pe masa se presara nuca de cocos, se pune compozitia, se preseaza si se da forma cilindrica si se ruleaza cat mai strans in folie.
Se pune in frigider pentru cateva ore sau de pe o zi pe alta.
Se scoate din folie si se taie felii si se serveste.
Pofta Buna!