Am vrut sa pregatesc ceva ciocolatos si mi-am dat seama ca nimic nu se compara cu o delicioasa ciocolata de casa.Am cautat aici pe bucataras.ro si am ales reteta lui Gaby.
Multumesc frumos Gaby,e foarte buna si o recomand tuturor!
Apa,zeama de lamaie si zaharul se pun la fiert la foc mediu.
Din momentul in care incepe sa fiarba se lasa la foc mic 15 minute dupa care se adauga untul si amidonul.
Se ia de pe foc si se adauga cacao,esenta si lapte praf.Se amesteca foarte bine ingredientele.
Ungem o tava cu unt si turnam in ea ciocolata calda.
Presaram deasupra nuca de cocos.
O lasam sa se raceasca, si o punem la frigider.
Dupa 4-5 ore se poate portiona si manca.Cel mai gustoasa este dupa doua zile.
Eu nu am pus nuci si stafide,nu aveam in casa si nu aveam chef sa ies sa cumpar.Data viitoare fac ciocolata cu nuci si stafide cred ca e si mai buna.