Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca

de anuta in Prajituri, 18 Mai 2019 | 2842 vizualizari

 

Retete pentru mese in familie".


O reteta de desert delicioasa! Blatul pufos are aroma de cafea, iar umplutura de gem de gutui ii da un parfum aparte si perlutele incolore un mister si o bucurie pentru copii!! Un desert pentru o masa de iarna!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • un praf de sare
  • 5 lg de zahar
  • 5 lg rase de faina
  • 2 lg de nes decofeinizat
  • 3 lg de ulei
  • umplutura:
  • 6 lg de gem de gutui
  • un cub de margarina sau unt (75 g) moale
  • 2 lg varfuite de perle de tapioca
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca:

Intai se pune intr-un ibric la fiert o cana de apa si cand da in clocot se pun perlele de tapioca la fiert. Se lasa sa fiarba cca 10-15 minute, amestecand cand si cand. Se opreste focul dupa ce am lasat cele 15 minute sa clocoteasca si se acopera etans cu o farfuriuta 5-10 minute dupa care se scurg bine de apa si se dau la racit. Dupa ce fierb perlele de tapioca, trebuie sa fie incolore.
Preparam blatul de cafea astfel: mixam intr-un bol albusurile separate cu un praf de sare pana se spumeaza bine, apoi adaugam in ploaie zaharul si mixam pana se intareste. Dam deoparte bolul. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul adaugat treptat pana obtinem consistenta cremoasa a galbenusurilor si integram totul in bezeaua din bol.

Amestecam faina cernuta cu nesul decofeinizat si apoi incorporam in ploaie in amestecul din bol.

Tapetam o tava normala ca dimensiuni, cu hartie pentru copt si turnam amestecul din bol apoi mai presaram deasupra un pic de nes si dam totul in cuptorul preincalzit,la inceput 5 minute la foc iute si apoi inca 15 minute la foc domol. Este gata cand se rumeneste usor pe margini.

Se scoate tava din cuptor si ajutandu-ne de lama unui cutit, desprindem blatul de hartie si il lasam tot pe hartie sa se raceasca.

Intre timp mixam 5 linguri de gem cu o lingura de unt sau margarina moale, pana otinem o consistenta legata si cremoasa. Adaugam in ea perlele de tapioca scurse bine si le incorporam in amestec ajutandu-ne de o lingura.

Se intoarce blatul rece cu dosul in sus pe hartia de copt apoi se unge cu amestecul de gem si tapioca, se ruleaza cu grija strans, ajutandu-ne de hartia de copt. Rulada obtinuta se da 30 de minute la rece, apoi o scoatem si o ungem cu lingura oprita de gem de gutui. Se feliaza si obtinem un desert delicios.  

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu blat de cafea si umplutura de gem de gutui cu perle de tapioca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Craciunita