Desert prajiturele cu dulceata de visine

de La Ancuta in Dulciuri, 23 Feb 2018 | 1925 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 60 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • 375 g faina
  • Pentru crumble:
  • 150 g faina
  • 75 g zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic zahar vanilat
  • In plus avem nevoie de :
  • 150 g dulceata de visine
  • 100 g lapte pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajiturele cu dulceata de visine:

Incepem cu pregatirea aluatului. Dizolvam drojdia in putin lapte caldut in care am adaugat 1 lingura de zahar.
Separat cernem faina si adaugam zaharul. Drojdia activata o adaugam in mijlocul fainii si amestecam putin. Adaugam apoi untul topit, laptele si oul batut. La final adaugam extractul de vanilie si framantam un aluat elastic, care nu se mai lipeste de mana.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa creasca la loc caldut, timp de 20 de minute.

Intre timp pregatim si aluatul pentru crumble. Pentru acesta amestecam bine toate ingredientele.

Aluatul dopsit il intindem pe masa de lucru usor infainata. Cu un decupator taiem forme rotunde, sau putem sa taiem cu un cutit forme patrate. Asezam prajiturelele in tava tapetata cu hartie de copt.
Ungem formele cu lapte apoi cu o lingurita punem putina dulceata in mijloc si deasupra presaram crumble.

Lasam tava acoperita inca 10 minute, pana cresc putin prajiturelele.
Dam tava ca cuptor, la foc potrivit (180 grade C) timp de ~15 minute, sau pana se rumenesc usor.

Lasam putin sa se raceasca apoi putem servi, alaturi de o cana de lapte, sau o cafea ;).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajiturele cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert croissante cu unt si scortisoara