Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide

de Tabita _ in Prajituri, 26 Apr 2020 | 2748 vizualizari

 



Un desert foarte aromat usor si rapid de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 500 g branza de vaci
  • 180 g iaurt cu afine (optional)
  • 150 g zahar pudra
  • 100 g unt
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1 lingura coaja de portocala
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5-6 linguri faina
  • stafide
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide:

Am pus stafidele in apa cu rom la hidratat.
Am ras coaja de portocala.
Am separat ouale, la temperatura camerei, albusurile de galbenusuri.

Am batut bine albusurile. Am adaugat zaharul pudra.
Apoi am adaugat pe rand adaugat pe rand galbenusurile.
Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.
L-am amestecat cu branza si iaurtul.
Am adaugat zaharul vaniliat si coaja de portocala si praful de copt.
Apoi am adaugat faina.
Am obtinut o compozitie uniforma, consistenta.
Am adaugat ouale ai le-am incorporat incet in compozitie.
Am tapetat o tava.
Am pus compozitia. Am adaugat stafidele.
Am lasat la cuptor la foc mediu aproximativ 45 de minute.
Dupa ce s-a mai racit am portionat-o.  

TIPS-URI

1

Iaurtul se poate inlocui cu o crema de branza sau smantana pentru a nu iesi atat de umed aluatul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura umeda cu branza, iaurt si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Kinder Felie de lapte