Am primit mere de vara si am zis sa incerc mai multe feluri de prajitura cu mere, ca sa mai schimbam meniul, sa nu ne plictisim de acelasi fel de prajitura. Pe una din ele v-am adus-o zilele trecute, acum va aduc o prajitura care se topeste in gura de frageda si buna ce e! :X
Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Laura Sava! >:D<
Pt. blat:
Pt. umplutura:
Umplutura: Se spala merele, se curata de coaja, apoi se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pune pe foc intr-o cratita, impreuna cu zaharul (dupa gust, in functie de cat de dulci sunt merele) si se lasa la calit la foc mediu, pana scade puti zeama care o lasa. La final se adauga scortisoara si coaja de lamaie. Se amesteca bine, apoi se lasa la racit.
Blatul: Intr-un bol se pun ouale impreuna cu praful de sare, zaharul vanilat si zaharul. Se mixeaza bine pana se dizolva tot zaharul si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga alternativ laptele si uleiul si se omogenizeaza. La final se pune faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza bine.
Se tapeteaza o tava de dimensiunile 21x24 cm cu ulei si faina. Se toarna jumatate din aluat in tava. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 10 minute. Dupa ce a trecut acest timp, se scoate tava din cuptor, se toarna merele, se niveleaza, apoi se pune restul de aluat pe toata suprafata. Se niveleaza usor si se da din nou la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.
Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se poate pudra cu zahar pudra vanilat. Se portioneaza si se serveste.
Pofta buna!
1
Dublati cantitatile daca doriti sa coaceti prajitura intr-o tava mai mare!