Desert prajitura Tort de cocos

de anca_rm in Prajituri, 8 Ian 2021 | 2814 vizualizari

 

Prajiturile cu multa nuca de cocos este adorata de noi. De aceasta data am incercat o reteta cu un blat pe baza de fulgi de cocos. Am ales o umplutura simpla cu gem,Nutella,frisca si mascarpone.
 Retete festive de iarna

 

INGREDIENTE

Pt blat:

  • 5 oua
  • 100 gr zahar
  • 120 gr fulgi nuca de cocos
  • 70 gr faina
  • 5 gr praf de copt
  • praf de sare
  • Umplutura :
  • 250 ml frisca neindulcita Dorna
  • 250 gr mascarpone
  • 3 linguri de zahar (120 gr)
  • 150 gr nutella
  • 150 gr gem de caise
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tort de cocos:

Pentru blat pregatim o tava dreptunghiulara (15x20) pe care punem hartie de copt. Cuptorul il preincalzim la 180 grade.

Intr-un bol separam ouale. Albusurile le mixam cu un praf de sare adaugand zaharul.Mixam pana cand nu se mai simt cristalele de zahar.

Galbenusurile batute cu o furculita le adaugam peste albusuri si omogenizam. Urmeaza sa adaugam faina,nuca de cocos si praful de copt. Omogenizam cu o lingura de lemn de sus in jos,incet pana cand se incorporeaza bine.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie si coacem pentru 15 -20 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Lasam la racit , preferabil de pe o zi pe alta.

 Pentru a umple blatul pregatim frisca pe care o mixam impreuna cu zaharul. Se pot adauga arome,daca doriti. Cand frisca este tare adaugam mascarponele si mixam inca putin la viteza mica ,doar pana cand se omogenizeaza. O impartim in 3 parti.

 Blatul care s-a racit il taiem cu un cutit foarte bine ascutit,astfel incat sa obtinem 3 parti egale.

 Incepem sa asamblam prajitura.

 Peste prima bucata de blat punem gem de caise, o intindem bine. Apoi adaugam 1/3 din crema,peste crema vine un strat subtire de nutella.Acest strat este mai greu de asezat , de aceea eu am folosit un pos.

 Asezam a doua bucata de blat si repetam :gem de caise,crema,Nutella.

 Urmeaza a treia bucata de blat. Peste aceasta ultima bucata intindem crema ramasa.

Ne ramane sa ornam prajitura si sa o lasam la frigider pentru cateva ore.

 

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tort de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu portocala si nuca de cocos