Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci

de cristina1985 in Prajituri, 19 Aug 2017 | 3101 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 150 g zahar
  • 350 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 lg cacao
  • 1 ou
  • Umplutura de branza:
  • 500 g branza de vaci
  • 150 g unt moale
  • 150 g zahar
  • esenta vanilie
  • coaja lamaie
  • 4 oua
  • 1 plic budinca vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci:

Blat: se amesteca toate ingredientele si se opreste 1/3 din aluat. Restul se intinde (din centru spre margine) intr-o oala, cu diametru de 24-25 cm, formandu-se o bordura (ca la tarta).

Umplutura: Se amesteca toate si se pun cu grija, peste aluatul intins. Sa puneti unt la umplutura, pentru ca  este si budinca de vanilie care va absorbi totata grasimea.

Din 1/3 aluat, se formeaza 25 de bilute care se vor aseza pe crema de branza, fara a le apasa.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 160 grade Celsius, pentru 1 ora.

Ca sa grabesc racirea, am pus oala in care am facut prajitura, intr-o alta oala mai mare cu apa rece. Dupa ce s-a racit, se tine la frigider cateva ore, ca sa se intareasca crema de branza. In mod normal, se taie pe buline astfel incat sa se vada jumatatile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura ruseasca cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura amandina