Desert Prajitura "Regina Maria"

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 31 Aug 2018 | 7498 vizualizari

 

O prajitura foarte buna! M-am inspirat un pic de la Merisor.

 

INGREDIENTE

  • Blat pandispan:
  • 6 oua
  • 1 praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • 6-7 linguri faina, cu varf
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • Blat din albusuri cu nuca:
  • 6 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 12 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 150 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • Crema:
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 250 g unt
  • Sirop:
  • 8 linguri zahar
  • 800 ml apa
  • esenta de rom
  • Decor:
  • ciocolata alba
  • Dimensiune tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Prajitura "Regina Maria":

Blat pandispan:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, uleiul si esenta de vanilie si se mixeaza. Se adauga faina (treptat) si praful de copt si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava cu ulei si se asaza hartie de copt in ea. Se intinde aluatul si se introduce tava la cuptor pana cand blatul se rumeneste frumos.

 

Blat din albusuri cu nuca:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga esenta de vanilie si faina (treptat) si se amesteca aluatul usor, cu ajutorul unei spatule din silicon, de sus in jos. Se incorporeaza nuca macinata.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se intinde aluatul. Se introduce tava la cuptor pana cand blatul este copt.

 

Crema:

Se pune o cratita cu apa la foc.

Galbenusurile cu zaharul si sarea se pun intr-o alta cratita. Se pune apoi aceasta cratita in cea cu apa, mestecand din cand in cand cu un tel, pana cand se topeste zaharul, iar compozitia se ingroasa putin. Se ia cratita cu crema de pe foc, se lasa sa se racoreasca un pic si se adauga cacaua si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca, iar untul se aduce la temperatura camerei.

Dupa ce s-a racit crema, aceasta se mixeaza si se incorporeaza untul in ea, putin cate putin.

 

Sirop:

Se caramelizeaza zaharul, se adauga apa si se fierbe siropul pana cand se topeste tot zaharul caramelizat. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga esenta de rom.

 

Asamblare:

Se insiropeaza blatul pandispan si se unge cu jumatate din crema. Se adauga blatul din albusuri cu nuca si se insiropeaza. Se unge cu restul de crema. Pe deasupra se presara ciocolata alba taiata fin cu cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Prajitura "Regina Maria"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bavareza de iaurt cu sos de prune