Vara este despre zmeura, cel putin la mine, ca am in gradina.
Blat : Cele 9 albusuri, 3 sunt de la crema, impreuna cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul pudra le-am mixat bine, apoi am adaugat laptele si uleiul si am continuat sa mixez cca 2-3 min, apoi am incorporat ingredientele uscate, faina, cacao si praful de copt. La final am adaugat albusurile batute spuma. Am tapetat o tava cu hartie de copt ( dimensiuni 34/24 cm), am pus compozitia in tava, am nivelat si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, este gata cand trece testul scobitorii. Am scos tava din cuptor si am lasat blatul sa s eraceasca, apoi l-am sectionat pe din doua.
Crema : Smantana pentru frisca rece de la frigider am mixat-o bine, apoi am adaugat zaharul pudra si mascarponele si am mai mixat cateva minute. Apoi am incorporat zmeura.
Intr-o craticioara de inox am pus cele 3 galbenusuri impreuna cu 9 linguri de zahar pudra si amidonul, am omogenizat apoi am diluat cu lapte. Am asezat craticioara pe baie de abur si am amestecat continuu pana crema a inceput sa se ingroase. Separat am pus gelatina la hidratat cu apa rece. Am tras craticioara de pe baia de abur, am incorporat gelatina hidratata, am lasat cca 10 min sa se tempereze apoi am incorporat crema in crema de mascarpone cu frisca si zmeura.
Glazura : Ciocolata alba impreuna cu smantana pentru frisca am topit-o pe baie de abur.
Jeleu : Am amestecat plicurile cu tot gel cu siropul de zmeura apoiam pus sa fiarba pana sa ingrosat.
Asamblare : Tava in care am copt blatul am imbracat-o in folie alimentara si pe margine am pus folie acetata, am asezat prima parte de blat am turnat crema, am asezat a doua parte de blat, peste blat am turnat glazura clada. Apoi am ornat cu zmeura si am turnat jeleul cald. Am dat prajitura la rece cateva ore. Apoi am sectionat-o cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte.
1
glazura si jeleul se pregatesc in momentul asamblarii prajiturii