Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa

de Rahela Velicu in Prajituri, 9 Mar 2020 | 8592 vizualizari

 

O prajitura simpla, dar delicioasa!

 

INGREDIENTE

Ingrediente pandispan:

  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri cu varf de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de portocala

Ingrediente ciocolata :

  • 150 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 100 g unt
  • 4 linguri cu cacao
  • esenta de rom
  • + nuca de cocos pentru ornat
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa:

Mai intai pregatim blatul. Mixam albusurile spuma cu zaharul.

Amestecam galbenusurile cu uleiul si le adaugam peste albusurile spuma. Incorporam usor cu o spatula.

Adaugam faina, praful de copt si esenta si amestecam usor cu o spatula.

Tapetam un vas de yenna( sau o tava) cu hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 25-30 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Rasturnam prajitura pe un platou si o lasam la racit.

 Intre timp, facem ciocolata. Punem apa cu zaharul la fiert timp de 13-15 minute pana cand incepe sa se ingroase. Adaugam untul, iar cand si acesta se topeste, adaugam cacao. Amestecam bine cu un tel si mai lasam pe foc inca 4-5 minute la foc mic. Adaugam si esenta de rom. Inainte sa punem ciocolata peste prajitura, o lasam 10 minute la racorit. In acest timp se mai si ingroasa putin.

Portionam prajitura, adaugam sos de ciocolata pe fiecarea portie si presaram nuca de cocos sau nuca maruntita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura pufoasa cu ciocolata de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert eclere cu crema de fructe de padure