Desert prajitura Mozaic cu fructe

de Rahela Velicu in Prajituri, 27 Sep 2017 | 5666 vizualizari

 

Ingredient secret.
 
Ingredientul meu secret este amestec de fructe, asa ca va propun o prajitura delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat:
    • 2 oua
    • 100 g zahar
    • 3 linguri cu varf de faina
    • 2 linguri de ulei
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 caise
    • 100 g visine
    Ingrediente crema:
    • 4 galbenusuri
    • 400 ml lapte
    • 150 g zahar
    • 4 linguri de faina
    • 1 esenta de vanilie
    • + 2 cuburi de ciocolata (Milka cu Oreo am folosit eu)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Mozaic cu fructe:

 

Mai intai, separam albusurile de galbenusuri, iar ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul. Amestecam galbenusurile cu uleiul. Amestecam apoi galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat si faina amestecata cu praful de copt.

La final, adaugam fructele taiate marunt ca pentru salata de boeuf, in compozitie.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aprox. 30-35 de min sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Tava folosita este mica, de 21/21 de cm.

Apoi pregatim crema: punem 300 ml lapte la fiert la foc mic. Amestecam galbenusurile cu zaharul, cu faina si cu restul de lapte. Turnam compozitia aceasta peste laptele fiert si lasam la foc mic amestecand continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa ca o budinca.

Punem crema peste blatul racit si radem ciocolata deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se pot folosi fructe congelate sau fructe din compot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Mozaic cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale