Pentru ca ziceam ca am regasit desertul "lapte de pasare " intr-o combinatie delicioasa..de cativa ani datorita soacrei ....
Se amesteca oul cu zaharul vanilat,zaharul tos,sarea,uleiul,laptele si faina.Se va obtine o pasta groasa pe care o lungim cu apa.
Se incinge tigaia si o stropim cu putin ulei(daca nu e din teflon e recomandat sa intindeti uleiul pe toata suprafata).Luam cu un polonic aluatul si il punem in tigaie rotind tigaia pt a se intinde uniform.Se lasa sa se rumeneasca pe o parte(aprox 1 minut) apoi se intoarce pe partea cealalta.Se mai lasa putin si apoi se scoate pe o farfurie si se umple cu gem(eu am folosit gem de visine..e cel mai potrivit in combinatia cu lapte de pasare).Faceti toate clatitele apoi lasati-le sa se raceasca bine.
Le asezati intr-un castron si puneti peste laptele de pasare.Lasati-le o jumatate de ora sa se patrunda bine si apoi serviti.Pofta buna!
1
E important sa fie reci clatitele atunci cand le amestecati cu laptele pentru ca altfel se inmoaie prea tare..