O prajitura delicioasa care a fost cea mai apreciata de pe masa de Pasti! M-am inspirat de la miremirc, multumesc! >:D<
Avand cateva albusuri la congelator, am marit un pic cantitatile si am facut intr-o tava mai mare care si asa a fost insuficienta la cat de buna a iesit!
Delicii de Pasti
Pt. blat:
Pt. crema:
Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii.
Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si inca trei am mai pus) se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat, se amesteca nuca macinata cu faina, pesmetul si praful de copt. Se toarna in doua reprize, peste albusuri si se amesteca cu miscari usoare pana se incorporeaza. Se toarna compozitia peste nuca din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, cca .15-20 de minute.
Dupa ce s-a copt, se scoate tava din cuptor, se rastoarna blatul pe un platou, se dezlipeste usor hartia de copt si se unge cu crema de ciocolata cat este fierbinte pentru a se intinde usor. Se lasa la racit.
Crema: Se pun 600 ml lapte impreuna cu zaharul pe foc. Se lasa sa atinga punctul de fierbere. Intre timp, restul de lapte se amesteca cu praful de budinca, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se lasa sa se raceasca.
Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine, apoi se adauga cate putin din budinca si se omogenizeaza bine. Se imparte in doua parti egale. O parte ramane asa, in cealalta, se adauga crema de ciocolata si nuca macinata. Aceasta crema se intinde peste blat, iar deasupra se pune crema galbena.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui untul cu frisca.
2
Se poate decora deasupra cu orice aveti la indemana, bombonele colorate sau nuca macinata, etc.
3
Dimensiunea tavii folosite este de 40 x 28 cm.