Desert prajitura Kinder

de mirela0911 in Prajituri, 24 Apr 2017 | 8923 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care a fost cea mai apreciata de pe masa de Pasti! M-am inspirat de la miremirc, multumesc! >:D<
Avand cateva albusuri la congelator, am marit un pic cantitatile si am facut intr-o tava mai mare care si asa a fost insuficienta la cat de buna a iesit!
Delicii de Pasti

 

INGREDIENTE

  • 400 g nuca
  • 300 g crema de ciocolata

Pt. blat:

  • 10 albusuri
  • 10 lg zahar
  • un praf de sare
  • 5 lg pesmet
  • 5 lg nuca macinata
  • 2 lg rase de faina
  • 10 g praf de copt

Pt. crema:

  • 900 ml lapte
  • 3 plicuri budinca vanilie
  • 250 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 300 g unt
  • 2 lg crema de ciocolata
  • 80 g nuca macinata
Portii: 40
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Kinder:

Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii.

Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si inca trei am mai pus) se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat, se amesteca nuca macinata cu faina, pesmetul si praful de copt. Se toarna in doua reprize, peste albusuri si se amesteca cu miscari usoare pana se incorporeaza. Se toarna compozitia peste nuca din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, cca .15-20 de minute. 

Dupa ce s-a copt, se scoate tava din cuptor, se rastoarna blatul pe un platou, se dezlipeste usor hartia de copt si se unge cu crema de ciocolata cat este fierbinte pentru a se intinde usor. Se lasa la racit.

Crema: Se pun 600 ml lapte impreuna cu zaharul pe foc. Se lasa sa atinga punctul de fierbere. Intre timp, restul de lapte se amesteca cu praful de budinca, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se lasa sa se raceasca. 

Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine, apoi se adauga cate putin din budinca si se omogenizeaza bine. Se imparte in doua parti egale. O parte ramane asa, in cealalta, se adauga crema de ciocolata si nuca macinata. Aceasta crema se intinde peste blat, iar deasupra se pune crema galbena.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui untul cu frisca.

2

Se poate decora deasupra cu orice aveti la indemana, bombonele colorate sau nuca macinata, etc.

3

Dimensiunea tavii folosite este de 40 x 28 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra