Aveam urda si voiam sa fac neaparat o prajiturica delicioasa in care sa folosesc bunatatea de urda. M-am oprit la reteta de prajitura cu branza a Mirelei Miremirc, eu am adaptat-o gustului meu si a iesit o minunatie!
Pt. blat:
Pt. umplutura:
Bezea:
Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se taie untul cubulete si se pune peste faina. Se amesteca cu degetele apoi se adauga si oul batut. Se framanta un aluat omogen.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul cu degetele cat dimensiunea tavii. Se lasa deoparte.
Umplutura: Galbenusurile, oul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana devine o compozitie cremoasa. Se toarna uleiul in fir subtire, ca la maioneza, timp in care se mixeaza. Se pune urda si se mixeaza pana devine compozitia omogena.
Praful de budinca se dizolva in lapte apoi se toarna peste urda, Se amesteca cu grija, pentru ca va stropi, pana se omogenizeaza. Se toarna peste blatul din tava.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45-50 de minute, pana se rumeneste usor deasupra iar crema este coapta.
Bezeaua: Albusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se obtine o spuma densa.
Se scoate tava din cuptor, se asaza deasupra spuma, se intinde omogen si se da din nou la cuptorul pentru inca 10 minute.
Se portioneaza cand este bine racita si se serveste.
Pofta buna!
1
Se poate folosi branza dulce in loc de urda.
2
Umplutura va avea o consistenta moale, dar se va inchega la coacere.
3
Dimensiunea tavii este de 22x33 cm.