Pentru ca am primit urda, am hotarat sa fac aceasta prajitura inlocuind branza de vaci cu urda. A iesit la fel de buna si de racoroasa!
Pt. aluat:
Pt. umplutura de urda:
Intr-un bol se pune urda, chefirul, oul, zaharul si zaharul vanilat Bourbon. Se mixeaza bine pana se omogenizeaza totul si devine compozitia mai fina. Daca este necesar, se mai adauga putin chefir. La final se pun afinele si se amesteca. Se lasa deoparte.
Intr-un alt bol se pune oul si se mixeaza cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga uleiul si se mixeaza pana se omogenizeaza, apoi se adauga laptele, faina si praful de copt. Se mixeaza bine, apoi se toarna totul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei linguri, se ia din compozitia cu urda si se asaza gramajoare in aluat, din loc in loc, acoperind toata suprafata. Se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii.
Dupa ce se raceste, se portioneaza si se serveste. Optional se poate pudra cu zahar pudra vanilat.
Pofta buna!
1
Se poate inlocui urda cu branza de vaci.
2
Chefirul poate fi inlocuit cu iaurt sau smantana.
3
Dimensiunea tavii folosite este de 23 x 33 cm, dar se poate folosi o tava mai mica, iesind astfel prajitura mai inalta.