Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit

de oanapl in Prajituri, 19 Noi 2020 | 3054 vizualizari

 

Această prăjitură se poate pregăti cu orice fruct de sezon. Este la fel de delicioasă. Deoarece încă se mai găsesc pere zemoase și delicioase, vă invit să încercați și voi prăjitura. Nouă ne-a plăcut foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 350 g făină
  • 40 g cacao
  • 100 g zahăr
  • esență de rom
  • un praf de sare
  • 2 ouă
  • 200 g unt
  • pentru umplutura de pere:
  • 1.5 kg pere
  • 30g amidon
  • 20ml apă rece
  • pentru umplutura de brânză:
  • 500 g brânză de vaci
  • 50 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat bourbon
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri griș
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit:

Se cern făina și cacaua într-un castron. Se adaugă zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Se frământă cu mâna toate ingredientele până când aluatul nu se mai lipește de mână. Se împarte aluatul în 2 bile, se învelesc în folie alimentară și se bagă o bilă în frigider pentru minim 30 de minute, iar cealaltă bilă se bagă în congelator (pentru a se rade mai ușor).

Se curăță perele de coajă și semințe și se taie în cubulețe și se pun la călit până când lasă zeamă și se înmoaie. Amidonul se pune într-o cană și se adaugă treptat apa rece și se amestecă până când nu mai rămân cocoloașe. Se toarnă peste pere și se omogenizează compoziția. Se mai fierb perele încă 5 minute și se amestecă permanent. Se lasă să se răcească.

Se pune brânza într-un castron și se adaugă ouăle, zahărul măcinat și zahărul vanilat bourbon apoi se mixează cu un mixer vertical. Se adaugă grișul și se omogenizează.


Se scoate aluatul din frigider și se întinde pe o hârtie de copt, apoi se transferă în tava cu tot cu hârtia de copt și se înțeapă din loc în loc cu o furculiță. Se adaugă brânza, perele iar la final se rade deasupra restul de aluat (scos din congelator). Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 40-50 de minute, până când blatul este copt. Se lasă să se răcorească puțin și se taie prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere, branza si aluat razuit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

23.11.2020, 19:46

Imi place aceasta combinatie, iese delicioasa!

Rahela Velicu 1

04.01.2021, 00:16

oanapl 1

04.01.2021, 16:02

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce, iaurt grecesc si frisca