Desert prajitura cu nuci pralinate

de Lavinia in Prajituri, 8 Oct 2013 | 147920 vizualizari

 

Chiar si cu raceala asta care nu imi da pace, tot nu puteam sta degeaba. Pentru crema si blat m-am inspirat de la Miha, a iesit o bunatate de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 1/2 linguri jumate ulei
  • 3 1/2 linguri jumate apa
  • 90 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g nuci macinate
  • Crema de vanilie:
  • 7 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 180 g zahar pudra
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 100 ml frisca lichida
  • Nuci pralinate:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci pralinate:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde.

Cerne faina amestecata cu praful de copt, apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri, amestecand usor, cu miscari circulare pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Adauga si nuca macinata si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Cat timp este blatul in cuptor prepara crema .

Crema: Pune laptele la fiert intr-o craticioara. Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.

Ia de pe foc, adauga vanilia si lasa budinca la racit.

Mixeaza frisca bine apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca usor cu o spatula pana ce este bine incorporata.

Pune crema peste blatul racit, niveleaza bine si baga prajitura la frigider.

Pune 100 g de zahar intr-o craticioara la caramelizat, pana ajunge la culoarea chihilimbarului.

Adauga nuca intreaga, amesteca bine, apoi pune caramelul pe o tava/tocator tapetat cu hartie de copt.

Lasa nuca la racit pana se intareste bine caramelul apoi zdrobeste-o cu un sucitor.

Presara nuca peste prajitura si las-o la rece pentru minim 3-4 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci pralinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura in 3 culori