O prajitura din si cu muuuulta ciocolată!
Pentru blaturi, incepem prin a separa ouăle. Albusurile le batem spuma densă cu apa rece si cu sarea, apoi adăugăm treptat zahărul. Gălbenușurile le frecam cu uleiul si vanilia. Faina o amestecăm cu praful de copt si cu nuca.
Peste albusurile bezea adăugăm gălbenușurile apoi faina, amestecand cu grija de jos in sus. Din compozitia obtinuta vom coace 2 blaturi separate in tava de 30x40, cca, 15-20 minute.
Smantana lichida o punem pe foc, fără a clocot, apoi adăugăm ciocolată ruptă bucăți. După ce s-a topit toata ciocolată, lăsăm să se răcească,apoi mixam câteva minute, adăugând branza mascarpone si frișcă bătută.
Peste primul blat punem crema obținută, apoi blat si restul de crema. Nivelam uniform si acoperim totul cu carlionti de ciocolata. Lasam la rece și tăiem a doua zi.
1
In poza de prezentare am pus si prajitura cu crema de branza, limeta si glazura de portocale